11 Листопада 2017
Новини

YouTube обмежить доступ до моторошних дитячих відео

YouTube обмежить доступ до моторошних дитячих відео

YouTube обмежить доступ до відео, у яких популярні дитячі персонажі змальовані в сценах насильства чи сексу, якщо глядачі надішлють свої скарги на це. Про це повідомляє ВВС. Україна.

Як йдеться у повідомленні, письменник Джеймс Бридл у своєму блозі наголосив, що ресурс YouTube заполонили дивні і непристойні відео, розраховані на дітей.

До речі, YouTube заявив, що до його команди модераторів «входять батьки, які налаштовані на поліпшення наших додатків і хочуть усе зробити правильно».

Однак критики каналу твердять, що YouTube робить недостатньо, якщо чекає, щоби саме глядачі поскаржилися на неналежний зміст відеороликів.

Проблема того, що продюсери відео широко застосовують популярних персонажів на кшталт Пеппи для продукування насильницького чи сексуально забарвленого контенту, не нова.

У своєму блозі Джеймс Бридл,  наводить багато прикладів відео, призначених для дітей, які, хоч і не були відкрито насильницькими або сексуальними, однак були моторошними, тривожними чи з інших причин не надавалися для перегляду дітьми.

Часто складалося враження, що такі відео генеруються алгоритмами для максимального використання популярних трендів.

«Хтось чи щось, або поєднання людей і речей використовує YouTube, щоб систематично залякувати, травмувати дітей і чинити над ними наругу. Цей процес автоматизований і масштабний», - написав він.

YouTube каже, що вже перекриває таким відео доступ до рекламних коштів, якщо отримує скарги, бо це робить їхнє продукування менш привабливим.

Тепер YouTube обіцяє обмежувати доступ за віком до таких відео, щоб їх не могли побачити ті, кому немає 18 років.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему