11 Листопада 2017
Новини

Яке сьогодні – 11 листопада, субота

Яке сьогодні – 11 листопада, субота

Цього дня вітаємо сусідів-поляків і гайда на шопінг!

День Незалежності Польщі

У 1918 році Польща відновила свою незалежність після 123 років окупації. З того часу День незалежності Польщі щорічно відзначається 11 листопада.

В період комуністичної окупації свято було заборонене, але у 1989 році, відразу після краху комуністичного режиму, відновлене. Із Днем Незалежності, Польщо!

Всесвітній день шопінгу

Свято ще не дуже відоме, однак його історія почалася в 2009 році, коли інтернет-майданчик «Alibaba Group» з Піднебесної здійснив маркетинговий хід під назвою «Всесвітній День Шопінгу», провівши на своїх ресурсах (і зокрема в інтернет-магазині AliExpress.com) розпродаж, де знижки в 50% були нормою. Приурочене ж це «свято» і до Дня Холостяка, який відзначається в Китаї також 11 листопада.

 

Міжнародний день енергозбереження

Основна мета свята – привернути увагу до раціонального використання ресурсів та розвитку відновлюваних джерел енергії.

 

День пам'яті – закінчення Першої світової війни

Перша світова війна – один з найширокомасштабніших збройних конфліктів в історії людства (28 липня 1914 – 11 листопада 1918). День пам'яті відзначається у багатьох країнах світу.

 

Релігійні свята

Преподобномучениці Анастасiї Римлянки. Преподобного Аврамiя, затворника, i блаженної Марiї, племiнницi його. Преподобного Аврамiя, архімандрита Ростовського. Мучеників Клавдiя, Астерiя, Неона i Феонiли. Преподобної Анни. Преподобного Аврамія, затворника Печерського, в Ближніх печерах.

Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Посту немає.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему