10 Листопада 2017
Новини

Cкандальну медреформу ВР скасували

Cкандальну медреформу ВР скасували

Сьогодні, 10 листопада, депутати Верховної Ради не підтримали прийняття проекту постанови №6327-П «Про скасування рішення Верховної Ради України від 19 жовтня 2017 про прийняття проекту Закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів»

Так, за в цілому за законопроект проголосували всього 45 нардепів при 226 необхідних голосах, пише Politeka.

Іініціатор скасування закону – депутат «Опоблоку» Ігор Шурма заявив, що документ прийнятий з порушеннями регламенту, а текст закону «суперечить Конституції».

В результаті провального голосування депутатами ВР проекту постанови про скасування закону спікер Андрій Парубій отримав можливість направити його на підпис президенту Петру Порошенку.

Нагадаємо, 19 жовтня 2017 року Верховна Рада проголосувала за законопроект № 6327 (про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і ліків), необхідний для введення медичної реформи.

За новою медреформою Україна втратила дві важливі речі – положення про співоплату і міжнародні протоколи лікування. Експерт пояснила, що можливість співоплати прибрали, тому що депутати вважають, що в Україні повинна бути повністю безкоштовна медицина, і українці не повинні нічого доплачувати.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали