10 Листопада 2017
Новини

Луцька полікніка отримала сучасне обладнання з-за кордону

Луцька полікніка отримала сучасне обладнання з-за кордону

Прилади оснащені спеціальним комп’ютерним забезпеченням, а персонал, який виконує роботу, отримав кваліфіковану підготовку.

Сьогодні у КЗ «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги»презентували нове сучасне обладнання для проведення лабораторних досліджень. Лабораторія закладу отримала обладнання із Швеції, Чехії, Італії та України для проведення загальноклінічних, біохімічних та гематологічних досліджень, поінформували у відділі інформаційної роботи міської ради.

Відтепер на базі закладу пацієнти можуть пройти якісні дослідження без помилок і з високою точністю. Серед переваг сучасного обладнання – забір мінімальної кількості зразка, короткі терміни отримання результатів.

За словами головного лікаря Ігоря Гнетньова, надання послуг із забору аналізів за направленням лікаря або при наданні невідкладної медичної допомоги здійснюються безкоштовно. За інших умов послуга надається на платній основі за цінами, доступними для малозабезпечених верств населення.

Крім цього, за допомогою нового гематологічного аналізатора Swelab Alfa Auto Sampler  (Швеція)  можна визначити до 20 лабораторних параметрів. Він надійний і простий в експлуатації, надає можливість лікарям ставити точніші діагнози, виявляти хвороби на ранніх стадіях, стандартизує процес дослідження клітин крові та підвищує його точність.

Заступник головного лікаря з економічних питань Олександр Слабенко розповів, що установа експлуатує обладнання на умовах пільгової оренди, вартість якої – 1,5 гривні на рік. Придбання реактивів відбувається через систему ProZorro.

Також планують провести реконструкцію лабораторії, встановивши електронний вхід, аби обмежити доступ персоналу до кабінету і забезпечити його стерильність.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему