10 Листопада 2017
Новини

Неплатники аліментів тепер будуть у публічному реєстрі

Неплатники аліментів тепер будуть у публічному реєстрі

Міністерство юстиції планує запустити на своєму сайті відкритий реєстр осіб, які ухиляються від сплати аліментів. Про це сьогодні на засіданні Верховної Ради розповів голова Мін'юсту Павло Петренко, інформує Українська правда.

«Ще одна новація, яку робить Міністерство юстиції, – це публічний реєстр злісних неплатників аліментів на сайті Мін'юсту, щоб усі знали, хто заощаджує на своїй дитині», – заявив він, маючи на увазі підготовлені його відомством законопроекти щодо захисту прав дітей.

Міністр закликав депутатів якнайшвидше ухвалити ці законодавчі ініціативи.

При цьому він нагадав, що зараз в органах юстиції понад 600 виконавчих проваджень проти осіб, здебільшого чоловіків, які ухиляються від сплати аліментів.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції розробило проекту закону «Щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

В ньому, зокрема, пропонується забороняти особам, які не платять аліменти, їздити за кордон, керувати автомобілем,  користуватися зброєю, полювати та направляти їх на суспільно-корисні роботи.

На початку червня президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає збільшення мінімального розміру аліментів на одну дитину з 30% до 50% прожиткового мінімуму.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему