10 Листопада 2017
Новини

Українець, засуджений в Чечні, божеволіє після коми

Українець, засуджений в Чечні, божеволіє після коми

Станіслав Клих, якого засудили в Росії, потребує негайної психологічної допомоги, повідомляє «Комсомольська правда в Україні». 

Кримська активістка Ольга Афанасьєва розповіла, що спілкувалася із матір’ю засудженого, яка відвідала сина і приголомшена його важким станом. Чоловіка під час перебування у психлікарні так нашпигали ліками, що він впав у кому на шість днів, на його тілі утворилися пролежні. Мати каже, що синові зараз, як ніколи, необхідно зберегти бодай залишки здорового глузду.

Важкий психологічний стан і проблеми із самопочуттям адвокати Клиха пов’язували із тортурами, якими мучили Станіслава.

Клиха затримали в місті Орел в серпні 2014 року. Тоді він дав пояснення, що приїхав до міста заради побачення із жінкою, викладачкою іноземних мов. Але на нього повісили важкі обвинувачення в участі у бойових діях проти російських сил під час першої чеченської війни взимку 1994 – 1995 років у складі підрозділу «Вікінг», а також у вбивстві солдатів. Суд засудив його до 20 років ув’язнення.

Також засудили ще одного українця Миколу Карпюка. Їх обох звинуватили у знищенні 30 російських солдатів за кілька хвилин. Сам Клих провину заперечує повністю і запевняє, що його свідчення і визнання були вибиті слідством через тортури. Його сім'я і друзі переконують, що засуджений ніколи не був у Чечні.

Святослав Клих закінчив історичний факультет КНУ ім. Шевченка. До того як потрапив у полон, викладав історію в будівельному університеті. Був одружений, але розлучився, дітей не має.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему