10 Листопада 2017
Новини

10 листопада: кого привітати з днем ангела?

10 листопада: кого привітати з днем ангела?

Цього дня відзначають іменини Арсен, Анна, Георгій, Дмитро, Іван, Максим, Нестор, Микола, Павло.

Чим особливі «винуватці свята» з таким іменем? Трошки про їхні секрети…

АННА (ГАННА)

Ім’я має давньоєврейське походження й означає "благодать".

У Анні з раннього дитинства проявляється її головна якість – доброта. Вона з радістю доглядає за кошенятами, цуценятами, пташками. Граючи зі своїми ляльками, поводиться з ними, як з молодшими дітьми. У старшому віці вона здатна надати серйозну допомогу своїм близьким, що потрапили в скрутний стан.

Допоможе старенькій сусідці з покупками та клопотами в будинку. Турботи рідних і близьких їй людей стають і її турботами. Оточення нерідко цим зловживає, але Анна не ображається.

АРСЕН

Ім’я Арсен трактують як «мужній», «безстрашний» і «сильний». Володар імені Арсен на перший погляд здається ніжним, тихим і стриманим, володіє відмінним самоконтролем. Проте, це сильний, рішучий і надійний чоловік, який начебто тільки й створювався для того, щоб брати на себе відповідальність. Арсен працьовитий чоловік, надзвичайно сумлінний, здатний вести за собою людей, має великі організаційні навички та дуже невимушено вміє ними користуватися. Він енергійний, винахідливий, амбітний, але буде просуватися в житті повільно. Арсена можна порівняти з бігуном на довгі дистанції: він знає, що подорож в сотні миль починається з першого кроку. Він чесний, благородний, ним можна пишатися. Проте, як це не парадоксально, він здатний з великим терпінням ставитися до важливих речей у житті, особливо в професійній сфері, і, навпаки, може бути абсолютно не стриманим, різким щодо дрібних або ж побутових речей. У дитинстві Арсен мало завдає клопоту батькам, він завжди готовий допомогти і несе відповідальність за свої вчинки. Він показує себе надзвичайно дисциплінованим учнем, не прагне битися і відстоювати свої права кулаками. Воліє докласти великих зусиль, щоб підтримувати приємні стосунки з друзями. В особистих стосунках Арсен особливо вимогливий партнер, він повинен щиро захоплюватися обраною пасією, а вона повинна повною мірою відзначати всі його достоїнства і заслуги.

ГЕОРГІЙ (ЮРІЙ)

Ім’я Георгій походить від давньогрецького слова «георгос», яке означає «обробляти землю», «землероб». У християнстві особливо шанується святий Георгій Побідоносець – воїн, який прийняв у II столітті нашої ери мученицьку смерть. Після смерті святий Георгій з’явився на землю, щоб убити жахливого дракона (змія) – пожирача людей на території сучасного Лівану (це надалі стало улюбленим сюжетом іконописців – «Чудо Георгія про змія»). Серед православних святий Георгій вважається покровителем воїнів, землеробів і пастухів, а в католицизмі він також покровитель лицарства і лицарських походів. Георгій Побідоносець вважається небесним покровителем багатьох країн і міст. «Георгіївський хрест» використовується в прапорах флотів Англії і Грузії.

У дитинстві йому подобається грати наодинці, але не тому що він тихоня, а тому що його скромність не дозволяє попроситися до хлопців в гру. Хлопчаки часто вибирають Георгія як головного хранителя таємниць. Він не розповість ні дитині, ні дорослому те, про що попросили мовчати. Георгій уважний слухач, він добродушний і доброзичливий, тому не залишається без друзів і знайомих, не зважаючи на свою скромність. Георгій акуратний і старанний. Докладе всіх зусиль, щоб виконати справу ретельно і в строк. З таких чоловіків виходять чудові заступники, які повинні робити багато справ, але при цьому не бажають пожинати плоди слави. Георгій злопам’ятний, не ображається на жарти і має гарне почуття гумору. При цьому у нього чудова пам’ять. Георгій любить веселощі, в своїй компанії він відкритий і товариський хлопець, а з незнайомими людьми тримається насторожено. Нерішучість і сором’язливість Георгія можуть перешкодити йому знайти свою половину. Але завдяки тому, що у нього багато друзів, все ж це стає здійсненним. Саме друзі познайомлять його, створять атмосферу, де ця обраниця стане «своєю» в компанії. І ось тоді Георгію буде легше з нею спілкуватися і порозумітися. Зради з боку коханої жінки Георгій навряд чи пробачить, тому свою пасію він шукає особливо ретельно.

ДМИТРО

Походження цього імені пов’язане з ім’ям Деметри із древньої міфології. Це богиня землі й родючості.

Дмитро росте хворобливою дитиною, що позначиться на його нервовій системі. Він буде примхливим, вимогливим до навколишніх. У матері буде постійно шукати захисту й допомоги.

Кожен раз, коли ви дізнаєтеся, що ваш новий знайомий носить ім’я Дмитро, знайте, що перед вами стоїть надзвичайно добрий, активний і вольовий чоловік. Хоча в житті Дмитра складно зламати, він може замкнутися в собі під вантажем проблем. Він не завжди в змозі увійти в становище іншої людини і може бути надто суворим. Дмитро вірний дружбі, але жити з ним непросто. З ним можна довго спілкуватися на відстані, але сильна воля і впертість не дадуть спокою в домашній обстановці. Дмитро може бути дуже талановитим, розумним і кмітливим, але добитися в житті нічого не зможе, поки не вгамує властиву йому балакучість. Для матерів Дмитро – втілення їхніх мрій і об’єкт для піклування.

Дмитро так само швидко закохується, як і остигає. У відносинах він сміливо йде до мети і часто досягає успіху. Але за успіхами в житті цього чоловіка, як правило, йдуть невдачі, після злетів – падіння. Стабільність не властива чоловікам з цим ім’ям. У справах Дмитро спирається на логіку і зовсім забуває про дипломатію. Він готовий йти на ризик, його головна мета – бути кращим, не дати себе перевершити. Хоча Дмитро не позбавлений інтуїції, але часом про неї забуває. Його головний помічник у справах – холодний і прагматичний розум. Дмитро належить до чоловіків із загостреним почуттям моральності. Він не дозволить нікому жартувати на цю тему. Не дивно, що і перша жінка в його житті з’являється аж ніяк не рано. З жінками Дмитро поводиться як справжній чоловік, хоча іноді йому не вистачає здібностей до зваблювання. У шлюб Дмитро вступає не один раз. У Дмитра непогані шанси домогтися багато чого на технічному поприщі. Він може бути і дослідником, і програмістом. У той же час це дуже ділова людина. Він швидкий на рішення, завжди пам’ятає про необхідні справи. Дмитро легко вписується в будь-який колектив, добре вміє спілкуватися з людьми. Хоча в лідери не рветься, по службі просувається досить швидко.

ІВАН

Це ім’я має стародавню форму Іоанн давньоєврейського походження, що означає "Яхве (Бог) змилостивився, помилував".

Хлопчики з таким розповсюдженим ім’ям можуть мати різний характер. Вони можуть бути тихими й непримітними, непосидами й бешкетниками. В Іванах можливе поєднання найрізноманітніших якостей: сили й слабкості, добра й жорстокості, ніжності й гніву

У Іванів надзвичайно широке коло інтересів і захоплень, за багато що беруться й багато чого їм вдається зробити. Івани зустрічаються серед людей різних професій, вони можуть бути лісорубами, поетами, льотчиками, лікарями, вантажниками. Відкриті усьому світу.

Завжди в курсі справ своїх родичів і близьких знайомих. За столом прагнуть зібрати численну компанію й повеселитися від душі. Івани, як правило, щедрі, але зустрічаються й скупі. Серед захоплень неодмінно футбол, риболовля. Політичні події теж не залишають їх осторонь.

МАКСИМ

Ім’я Максим має латинське походження і в перекладі означає «найбільший». Характер Максима сильно залежить від того, на чому акцентували його батьки при вихованні. Так, Максиму притаманні і гордість, і честолюбство.

У дитинстві він спокійний, захоплюється книгами і марками, любить відвідувати дитячі спектаклі. За шкільні роки хлопчик набирає великий багаж різноманітних знань. Енергійності Максима можна тільки позаздрити. Однак гордість штовхає цього чоловіка на вчинки, що викликають опір оточення. Зламавшись, чоловік з цим іменем втратить упевненість в собі, досить імовірно, що впаде в депресію. Для Максима дуже важливо бути помірним у всьому. Часто на життєвому шляху Максима з’являються сильні покровителі, які допомагають йому уникнути сумної долі. Однак при цьому чоловік повністю втрачає свою самостійність. Пік успіху для Максима припадає на першу половину його життя. Як правило, Максима тягне на інтелектуальні заняття, особливо привабливі для нього елітні кола. Подорослішавши, Максиму слід змінити свій рід занять і життєві орієнтири, але часто він забуває це зробити і виглядає смішно і безглуздо, намагаючись молодитися. Не всі Максими в змозі подолати своє самолюбство і гордість. Ті з них, хто зміг це зробити, стають неординарними і видатними особистостями. Максим володіє чималими інтелектуальними здібностями і масою енергії. Врівноважений і солідний чоловік, який переріс юнацький максималізм, представиться як Максим, а якщо гордість і завищена самооцінка досі керують цією людиною, то він, швидше за все, назве себе Максом. За вдачею Максим швидше екстраверт. Він не позбавлений дипломатичності, здатний добре розуміти оточення. Максим легко переконає вас у чому завгодно, особливо, якщо мова піде про любов і почуття. Чоловік з цим ім’ям успішно маніпулює людьми, в чому йому допомагають властиві йому уява і інтуїція. В глибині душі Максим впевнений, що саме він – господар життя. Він доброзичливий до людей, без роздумів прийде на підмогу. Досягти великих висот Максиму допоможе тільки захоплення професією. Найчастіше чоловік з цим іменем стає журналістом або фотохудожником. На протилежну стать Максим починає звертати увагу дуже рано. Свою супутницю він завжди буде підкорювати своїм терпінням і спокоєм в ті хвилини, коли від емоційного вибуху, здавалося б, не втримаються. Однак своєю думкою нехтувати цей чоловік не дозволить. Максим може часто закохуватися, але на зраду не піде. Він вірний сім’ї і дітям. Часто поруч з Максимом виявляється владна жінка, яка допомагає йому втриматися в стороні від поганого.

МИКОЛА

Ім’я походить від давньогрецького імені Ніколаос, яке перекладають як "переможець народів".

Микола з дитинства росте міцним і здоровим, хворіє рідко. Не пристає з капризами до батьків, напевно, тому вони не завжди приділяють Миколі достатнього часу. Навчається добре з усіх предметів. Серед однолітків його відрізняє сила, активність і кмітливість.

Труднощі переборює без сторонньої допомоги. Урівноважений, працьовитий і працездатний. Микола здатний опанувати будь-яку професію, буде добре заробляти.

Простий у спілкуванні, товариський. На посаді керівника Микола жорсткий і навіть деспотичний. Підлеглі будуть побоюватися його. У стані гніву погано контролює себе і здатний наламати дров.

НЕСТОР

Ім’я Нестор грецького походження: «мандрівник», «той, що повертається на батьківщину». Володар імені Нестор життєрадісний чоловік, який приховує свою глибоку емоційність. Він не та людина, яка робить речі наполовину, тому з легкістю може домогтися і блискучих успіхів, і приголомшливого провалу. Його сильні сторони миттєво можуть обернутися в слабкі, зокрема такі як авторитаризм, марнославство, імпульсивність, нетерплячість і нерозсудливість. Цей чоловік буває напруженим, і іноді це закінчується «вибухом», під час якого він може сказати те, про що пізніше буде шкодувати. Нестор – прихильник девізу «все або нічого». Він прагне бути зразком сміливості і безстрашності. У дитинстві хлопчик особливо вразливий. Це пов’язано з тим, що для його особистої гармонії необхідна емоційна підтримка (дружня або романтична). Нестор володіє хорошою інтуїцією, при бажанні може вміло направляти свою енергію у сфери  інтелектуального дослідження, такі як соціологія, психологія, астрологія і етнологія, що дозволить йому вгамувати свою жагу до знань і висвітлити його блискучий розум. Там, де романтика, він щасливий, особливо коли живе в стабільних відносинах. Цей типаж дуже добре підходить для сімейного життя. Для цієї людини його будинок, незалежно від фактичних розмірів, – це його замок. Він може бути легковажним, відкритим і розуміючим, хоча в інший час він здається дуже егоїстичним і навіть жахливо грубим та безсердечним. Тому йому дуже важко знайти справжнього друга, який буде розуміти і приймати його мінливу натуру. До числа відповідних професій для володаря цього імені відносяться ті, які пов’язані з бізнесом (банківська справа, фінанси, менеджмент, бухгалтерський облік, економіка), певним фактором ризику (поліцейський, військовий) або ж з елементом конкуренції (спортсмен). Високотехнічні і вузькоспеціалізовані професії також можуть припасти до душі Нестору (скульптор, швець, кравець, хірург).

ПАВЛО

Павло – добра й чуйна дитина. Він з великим бажанням буде допомагати матері доглядати за молодшим братом або сестричкою. Ніколи не порушить заборон дорослих і буде переконувати своїх друзів не переступати рамки дозволеного. З віком у Павла ще більше виявиться здатність до співпереживання, співчуття.

Люди зможуть йому довірити свої таємниці. Павло схильний пофілософствувати й нерідко професію вибирає, відповідно до свого спокійному характеру. Колеги по роботі будуть цінувати в Павлові працьовитість, надійність і здатність у будь-який момент прийти на допомогу. Виконує свою роботу так, що ні підганяти, ні змушувати його не треба.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали