9 Листопада 2017
Новини

Загинуть мільйони: Ємену загрожує страшний голод

Загинуть мільйони: Ємену загрожує страшний голод

Державі Ємен загрожує голод, який призведе до мільйонів жертв і стане найстрашнішим за останні кілька десятиліть. Про це заявив заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок, передає "Радіо свобода".

Він повідомив, що країні загрожує голод через блокаду, яку влаштувала військова коаліція на чолі з Саудівською Аравією. Лоукок закликає негайно дати доступ до країни, щоб почати постачання продуктів харчування, ліків і палива. Крім того, необхідно врегулювати низку гуманітарних питань і відкрити шляхи для літаків ООН.

Лоуку заявив, що голод, який загрожує Ємену не буде таким, який забрав 250 тисяч життів у Сомалі в 2011 році, а набагато страшнішим. В результаті голоду можуть загинути мільйони людей.

6 листопада Саудівська Аравія зі своїми союзниками перекрила повітряний, сухопутний і морський доступи до Ємену. В Ер-Ріяді заявили, що виняток буде стосуватися тільки гуманітарних вантажів.

Саудівська Аварія пішла на такий крок після того, як члени коаліції звинуватили Іран у постачанні ракети Ємену, яка цілила в міжнародний аеропорт Ер-Ріяда. В Саудівській Аравії заявили, що перехопили ракету, перш ніж вона змогла досягти мети.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали