9 Листопада 2017
Новини

Яке місто в світі «найрозумніше»?

Яке місто в світі «найрозумніше»?

«Найрозумнішим» містом світу цьогоріч названо столицю Данії Копенгаген. Про це свідчать результати дослідження, проведені шведською IT-компанєю EasyPark.

Загалом фахівців дослідили 500 міст світу і визначили «найрозумніші» з них, передає УНН з посиланням на дослідження.

Ключовими критеріями, яким має відповідати розумне місто, дослідники назвали доступ до 4G, кількість точок доступу Wi-Fi та високий рівень використання смартфонів. Рух транспорту та мобільність мають бути забезпечені із застосуванням сучасних знань і технологій. Окрім того, розумне місто має зосереджуватись на екологічно чистих джерелах енергії та проектах.

За цими критеріями було проаналізовано понад 500 міст, з яких сотню лідерів допомагали визначити понад 20 тисяч журналістів у галузі урбаністики та розвитку інформаційних технологій.

Друге і третє місце в рейтингу посіли Сінгапур і Стокгольм відповідно.

Решту місць в десятці «найрозумніших» міст планети зайняли Цюрих, Бостон, Токіо, Сан-Франциско, Амстердам, Женева та Мельбурн. Лондон опинився на 17-му місці, а Париж — на 19-му. У Німеччині найрозумнішим» було названо Берлін, який посів 13-те місце у світовому рейтингу. Чи були враховані українські міста – не відомо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали