8 Листопада 2017
Новини

Не хлопчик, не дівчинка: а хто?

Не хлопчик, не дівчинка: а хто?

Третю гендерну категорію можуть назвати «інтер» або «різноманітна».

Найвищий суд Німеччини постановив, що у свідоцтвах про народження дитини має бути можливість вказати третій гендер. Це зробить її першою країною Європи, яка надає інтерсексуальним людям можливість визначити себе і не як чоловіка, і не як жінку, передає ВВС.Україна.

Цю справу ініціювала людина, яка зареєстрована жінкою, але чий хромосомний ряд показує, що вона не належить до жодної з двох статей. Інтерсексуальні люди народжуються одночасно із жіночими та чоловічими статевими характеристиками.

ООН каже, що такими є 1,7% людей на планеті.

Конституційний суд у Карлсруе зобов'язав уряд до кінця 2018 року прийняти закон, який би уточнював третю гендерну категорію. За словами суду, нинішні інструкції щодо статусу громадян дискримінують інтерсексуальних людей. Речник німецького уряду сказав, що кабінет виконає цю постанову.

До речі, інтерсексуальність визнають в офіційних документах у таких країнах як Австралія, Індія, Нова Зеландія, Непал та США. У Штатах цього року видали перший сертифікат про народження інтерсексуала.

У Німеччині з 2013 року можна було лишати пункт про стать у свідоцтві про народження порожнім. Раніше, якщо були якісь сумніви, чиновники вказували чоловічу або жіночу стать.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему