8 Листопада 2017
Новини

У Єрусалимі знайшли біблійний «символ бажаного, але недосяжного щастя»

У Єрусалимі знайшли біблійний «символ бажаного, але недосяжного щастя»

Виноробню біблійного Навота, того, чий виноградник зажадав сам цар Ахав, виявили сучасні археологи, пише УНІАН.

Це нове відкриття археологів можна розглядати як підтвердження відомої біблійної історії про виноградник Навота, викладеної у Третій Книзі Царств (глава 21). Ним хотів заволодіти цар Ахав, але побоявся Господнього гніву.  Загалом «виноградник Ахава» увійшов в історію як прислів'я  і символ бажаного, але недосяжного щастя.

Ізраїльську долину, що згадується у Біблії (вона ж Ездрелонська долина або долина Мегіддо в Нижній Галілеї в Ізраїлі), з 2012 досліджує група археологів під керівництвом Норми, співробітниці університету Хайфи і Дженні Ебелінг з університету міста Евансвіль в штаті Індіана (США).

У цій долині відбувалися багато біблійних події, викладених у Старому Заповіті. Саме тут, в долині Меґіддо, Гідеон завдав поразки мадианитянам і амалекитянам, як про цей деться у Книзі Суддів, а від назви цієї долини й походить назва «Армагеддон», що означає місце останньої битви сил добра з силами зла наприкінці світу і згадується в Апокаліпсисі Іоанна Богослова.

П'ять років тому Франклін з колегами вперше застосувала для досліджень так званий LiDAR, лазерний метод зйомки місцевості, за допомогою якого вдалося виявити «кілька древніх об'єктів», які були визначені як залишки стародавньої виноробні. У ході розкопок було виявлено кілька «винних і оливкових пресів, включаючи «найбільший винний прес, знайдений на території Ізраїлю за всю історію розкопок».

За словами доктора Франклін, вдалося також виявити понад сотню великих ємностей, вирубаних у камені, які служили для зберігання вина. Як же вдалося виявити виноробню? Виявляється, археологи скористалися старозавітним текстом для отримання інформації про можливе місцезнаходження виноробні.

«Описана в Біблії історія, ймовірно, відображає реальні події, які мали місце в долині Ізреел», – заявила доктор Франклін.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали