7 Листопада 2017
Новини

У Roshen назвали суму сплачених податків

У Roshen назвали суму сплачених податків

Корпорація Roshen входить у топ-30 найбільших виробників кондитерських виробів у світі. За підсумками січня-жовтня 2017 року Roshen  виплатила 1,213 млрд грн податків до бюджету України, повідомили агентству Інтерфакс-Україна у прес-службі корпорації.

Згідно з інформацією, із зазначеної суми надходження від податку на прибуток становили 296,6 млн грн, військовий збір – 10,5 млн грн, ПДВ – 634,1 млн грн. Як єдиний соціальний внесок (ЄСВ) було сплачено 135 млн грн.

До місцевих бюджетів сплачено 136,6 млн грн, з яких надходження від податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) становили 126,4 млн грн, а також податок на землю та ін. – 10,2 млн грн.

«Переважно (близько 90 – 95%) податки сплачуються до державного бюджету України. Решта виплачується до бюджетів тих країн, де є представництва копанії Roshen, а саме: Польщі, Угорщини, Литви, Росії, Казахстану, Румунії, Болгарії», – зазначили в корпорації.

У  Roshen уточнили, що загалом за результатами 2016 року корпорація сплатила 1,545 млрд грн податків, а 2015 році – 1,337 млрд грн.

Як повідомлялося, у журналістському розслідуванні Центру розслідування корупції та організованої злочинності OCCRP і «Слідство-Інфо» повідомляється про те, що метою перебудови структури президентської кондитерської корпорації Roshen і створення офшорних компаній була мінімізація податків, а не передання компанії до «сліпого трасту» .

Юристи П. Порошенка наполягають, що структурували Roshen таким чином, щоб всі податки сплачувалися в Україні.

Довідково:

До складу Roshen входять Київська, Кременчуцька, дві Вінницькі кондитерські фабрики і Вінницький молочний завод (Україна); Клайпедська кондитерська фабрика (Литва) і фабрика Bonbonetti Choco (Угорщина). Виробничу діяльність Липецької фабрики (РФ) було зупинено з 1 квітня 2017 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему