6 Листопада 2017
Новини

Розмір пенсії визначатиметься не лише за роками страхового стажу

Розмір пенсії визначатиметься не лише за роками страхового стажу

Відпрацювавши 35 років і сплачуючи при цьому внески до Пенсійного фонду, людина зможе розраховувати на пенсію, що становитиме третину від її колишньої зарплати.

Оскільки наразі чимало українців працюють або нелегально, або за кордоном, то в бюджеті катастрофічно не вистачає коштів, аби здійснювати виплати нинішнім пенсіонерам. При 26 млн осіб працездатного віку у нас офіційно платять єдиний соціальний внесок (ЄСВ) всього 12 млн людей, а за офіційною статистикою в Україні 16 млн зайнятих. Тобто 4 млн офіційно не платять страхових виплат. З 12 млн людей, які платять податки, – 4,5 млн осіб сплачують з мінімальної заробітної плати.

Відтак МВФ, який допомагає Україні фінансово, настійливо вимагав змінити «правила гри». І щоб не збурювати суспільства підняттям пенсійного віку, уряд придумав нову «фішку» – збільшити страховий стаж, який би дозволяв виходити на пенсію.

Відтак, замість нинішніх 15 років у майбутньому страховий стаж становитиме аж 35 років. А далі в нарахуванні пенсії діятиме формула з трьома показниками. Другий – індивідуальний коефіцієнт заробітку, тобто порівнюється кожен місяць, коли ви платили внесок, з середньою зарплатою по Україні і виводиться коефіцієнт. Сума коефіцієнтів ділиться на їхню кількість – і виходить середній коефіцієнт. Третій показник – коефіцієнт страхового стажу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему