6 Листопада 2017
Новини

На Одещині вже не хресний хід, а «хресний політ»

На Одещині вже не хресний хід, а «хресний політ»

У селі Прилиманське Овідіопольського району Одеської області відбувся незвичайний хресний хід, точніше хресний політ.  Дрон із іконою Казанської Божої Матер облетів населений пункт по периметру, пише «Думская».

Як зазначено в повідомленні, ініціатором повітряного хресного ходу стала прилиманська підприємиця Наталя. Таким чином, вона хоче вплинути на криміногенну ситуацію у рідному селі.

«Я щодня молюся, щоб на наше село зійшла благодать, – розповіла пані Наталя. – У останній рік у нас що не місяць, то когось пограбують або поб'ють. Поліція не діє. Ось я і зважилася на такий крок».

Здійснити задумане Наталі допоміг директор компанії аерозйомки GoProkat В’ячеслав Грубий.

«Таких замовлень у мене ще не було, – каже директор. – Просили, щоб обручки з неба спускалися. Туристичні путівки клієнтам привозив».

За словами В'ячеслава, завдання виявилося непростим. Довелося продумати, як причепити до квадрокоптера ікону, щоб на неї не реагували спеціальні датчики, які відповідають за ідентифікацію перешкод. Та й саме село виявилося немаленьким – 3,5 км в довжину і 1,5 завширшки.

Не обійшлося і без маленьких чудес. «У самому кінці польоту нитка, що тримала ікону, обірвалася і її замотало в один із пропелерів. За всіма правилами дрон повинен був впасти, а він спокійно приземлився», – поділився В'ячеслав Грубий.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему