6 Листопада 2017
Новини

Якими є три головні зміни України за роки війни?

Якими є три головні зміни України за роки війни?

Основними змінами, які відбулися в Україні за роки війни, є зростання підтримки країн Заходу, проведення реформ, а також створення боєздатної армії.

Таку думку під час свого інтерв'ю «Апострофу» висловив британський політолог, професор українських студій Університетського коледжу Лондона Ендрю Вілсон. 

Він заявив, що в України вже є армія, що є нічиєю для Росії, яка почала війну на Донбасі. У 2014 році всі були здивовані початком гібридної війни, однак це призвело до певних обмежень для Росії. Керівництво РФ відкрито відмовляється визнавати, що веде війну проти України, більше того, ретельно приховує втрати російської армії. Водночас Україна готова до бойових втрат, тому в цьому протистоянні існує нічия.

Вілсон також зазначив, що в країнах Заходу лише лінивий не говорить, що Путін – хороший тактик, але поганий стратег. Своїми втручаннями у вибори в США, Франції, Німеччині і інших країнах Кремль змусив людей усвідомити, що ця проблема дуже серйозна і з нею необхідно боротися. Крім того на Заході почали розуміти, що «відкупитися» Україною не вийде, оскільки вже зараз Росія намагається впливати на внутрішню політику інших країн.

Також Вілсон заявив, що дуже позитивною зміною є те, що Україна протягом усіх років війни займається реформами.

«З більшим чи меншим успіхом, але Україна вже три роки в процесі реформ. У 2014 році питання полягало лише в тому, щоб почати ці реформи. Тепер це питання того, щоб досягти свого роду зрілої фази реформ – коли українська влада набагато більше готова  до істотних змін, ніж до того. Тобто для Заходу це також складна робота»,  – сказав він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему