2 Листопада 2017
Новини

Шок! Жінок у рваних джинсах тепер можна ґвалтувати?

Шок! Жінок у рваних джинсах тепер можна ґвалтувати?

Нещодавно в Єгипті вибухнув справжній скандал після шокуючої заяви адвоката Набіх аль-Вахша в прямому ефірі місцевого телеканалу. Він відкрито заявив, що національним обов'язком кожного єгиптянина є зґвалтування жінок у рваних джинсах, пише svitua.com.ua з посиланням на germania.one.

Чиновник-консерватор пояснив, що дівчата і жінки, які демонструють свої тіла таким чином, «не відчувають почуття власної гідності» і буквально просять нападати на них, пишуть єгипетські ЗМІ.

Проте, реакція громадськості на таку заяву не забарилася. Майя Мурсі (Maya Mursi), голова Асоціації із захисту прав жінок (NCFW), різко засудила заяву адвоката і нагадала йому, що він порушує конституцію своїм прямим закликом до насильства. Мурсі повідомила, що вже подала скаргу проти аль-Вахша і телеканалу Аль-Ассема (Al-Assema) в прокуратуру.

Також багато ЗМІ закликали телеканал припинити запрошувати гостей, які закликають до насильства стосовно  жінок.

Однак аль-Вахш продовжує дотримуватися своєї позиції і навіть натякнув, що його заява стосується також і його рідної дочки.

Як відомо, сексуальне насильство стосовно жінок є справді проблемою в Єгипті. Згідно з дослідженням, проведеним єгипетським центром з прав жінок, 83% опитаних піддавалися насильству, а 46% – навіть щодня, не залежно від типу одягу.

Навіть в громадських місцях жінкам загрожує небезпека. Під час так званої Арабської весни в квітні 2011 року американська журналістка Лара Логан (Lara Logan) була побита і зазнала сексуального насильства в центрі площі Тахрір (Tahrir), йдеться у повідомленні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему