2 Листопада 2017
Новини

Заробітки дітей топ-політиків: Луценко пиляє ліс за копійки, а Порошенко пішов з бізнесу

Заробітки дітей топ-політиків: Луценко пиляє ліс за копійки, а Порошенко пішов з бізнесу

Після скандалу із затриманням сина глави МВС Олександра Авакова, якого підозрюють у привласненні 14 млн грн (саме стільки, вважають в НАБУ, «успішні бізнесмени» заробили на продажу наплічників для Нацгвардії), ми подивилися, який бізнес у дітей інших українських міністрів, пише vesti-ukr.com.

Звичайно, більшість нинішніх членів уряду ще дуже молоді, тому їхні діти поки вчаться в школах і вузах. Однак деякі нащадки представників української влади вже успішно влаштувалися в дорослому житті. Син міністра оборони Полторака працює в офісі на «вертолітному майданчику Януковича» і заробляє мінімум $ 4 тис. Син генпрокурора Луценко з головою занурився в бізнес, але своїм працівникам платить копійки. А невістка Порошенко передумала допомагати аграріям.

Син Полторока заробляє на "Кукумбер"

Син міністра оборони Степана Полторака, Ігор, – айтішник. А в декларації батька він є тільки співвласником їхньої квартири в Києві: з 89 квадратів хлопцю належить 33%. У резюме юнак вказав, що працює в українській IT-компанії BETLAB на різних посадах з 2014 року. У базі Мін'юсту з такою назвою фігурують три компанії. Офіційний власник однієї з них живе в селі Носівка Чернігівської області, а засновники двох інших зареєстровані в Панамі і Люксембурзі.

Офіс фірми знаходиться на другому поверсі скандального «вертолітного майданчика Януковича», на Парковій алеї. Зарплати в компанії, які ми знайшли по резюме на сайтах вакансій, стартують від $ 4 тис.

Також Ігор викладає на приватних курсах веб-тестування, в 2015 році його курс коштував 7 тис. грн. Але деяким пощастило і безкоштовно повчитися у Ігоря, наприклад, студентам НАУ. Для них син міністра проводив серію безкоштовних семінарів і розповідав про тестування ІТ-продуктів. До речі, в соцмережах син міністра ховається під псевдонімом Ігор Ігорович – можливо, таким чином він уникає публічності або не хоче, щоб його пов'язували з батьком. Там хлопець публікує фото з відпочинку і морські пейзажі.

Луценко платить мінімалку

Син генпрокурора Юрія Луценка, 28-річний Олександр, – бізнесмен. У базі Мін'юсту він фігурує як власник відразу декількох фірм. Це «Грандвуд» і «Веар», які займаються лісопильним виробництвом, «Сіті конект», де в сфері діяльності зазначений пасажирський транспорт, «Грін Вейв» з неспеціалізованою оптовою торгівлею і «Бел Фам», що надає послуги перукарень та салонів краси.

В інтернеті ми знайшли вакансії тільки фірми «Веар», розташованої на малій батьківщині Юрія Луценка – в Рівненській області. Минулого року вони шукали фахівця деревообробних верстатів на зарплату в 4 тис. грн (тобто трохи більше мінімальної зарплати).

Дочка Реви заробляє 3 тисячі

Дочка міністра соцполітики, 24-річна Наталія Стопінчук, трудиться юрисконсультом у Вінницькій міськраді. За минулий рік вона отримала 30 тис. грн зарплати, а її чоловік Олег Стопінчук, начальник відділу інформаційних технологій вінницької прокуратури,  – 180 тис. Ще молода сім'я отримала 13 тис. допомоги при народженні дитини та понад 20 тис. грн декретних. При цьому в 2015 році пара придбала «Тойоту» цього ж року випуску за 300 тис. грн, земельну ділянку в Вінниці за 33 тис. грн і квартиру на ім'я чоловіка, вартість якої в декларації не вказана.

До слова, зять Реви, незважаючи на таку серйозну посаду, багато часу проводить в соцмережах – допомагає тестю піаритися. Зокрема, ділиться «новинками» Пенсійного фонду. Наприклад, про початок роботи електронного кабінету.

Невістка Порошенко і аграрії

На ім'я невістки президента, Юлії Порошенко (в дівоцтві Аліханова), ще кілька місяців тому була зареєстрована громадська організація «Гроухаб». Співзасновником числиться Людмила Дараган – в минулому помічник Петра Порошенка, коли він був народним депутатом, а до цього – помічник Романа Зварича. Але в липні цього року громадську організацію ліквідували. Судячи з інформації з відкритих джерел, організація займалася допомогою молодим підприємцям-аграріям. Так, минулого року Юлія хотіла створити на території ВДНГ agrohub – коворкінг-простір, де було б все необхідне для розвитку сільськогосподарського бізнесу.

«Ми залучаємо великі корпорації, підприємців-інноваторів, академії та наукові інститути, а потім забезпечуємо взаємодію, щоб на стику з'являлися класні продукти», – хвалилася вона тоді. Але що пішло не так в бізнесі президентської невістки, незрозуміло. Судячи з даних Мін'юсту, у старшого сина Порошенко, 32-річного Олексія, ніякого бізнесу в Україні немає.

Він народний депутат, член Комітету ВР з питань податкової і митної політики. А ще, як виявилося, дуже талановита молода людина, оскільки виграв грант на стажування в Сінгапурі. Багато хто визнав, що таке везіння не випадкове, і обурювалися, що син президента міг би стажуватися і за свій рахунок, а не забирати безкоштовне місце у менш забезпечених, але не менш талановитих українців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали