Сьогодні, 12:23
Новини

Ідея вторгнення в Україну була в путіна «зіницею ока» — Трамп

Ідея вторгнення в Україну була в путіна «зіницею ока» — Трамп

Президент рф володимир путін, як зазначив кандидат у президенти США Дональд Трамп, зізнавався в прагненні вдертися в Україну.

Ця ідея нібито була «зіницею його ока». Про це Трамп сказав під час зустрічі з виборцями у Філадельфії, цитує Telegraph.

Він знову повторив, що «дуже добре ладнає» з путіним і що спробує завершити війну, якщо його знову оберуть президентом. Раніше журналіст Washington Post Боб Вудворд у своїй книзі «Війна» заявляв, що Трамп кілька разів розмовляв з путіним після того, як пішов із посади.

За словами кандидата в президенти США, російський лідер зізнавався йому про ідею вдертися до України та говорив про це «як про зіницю ока». Трамп у відповідь нібито сказав йому, що «ви не ввійдете [в Україну]».

«Байден нічого з цим не зробив — він навіть не спілкувався з путіним понад рік. Це війна, яка має закінчитися, і я збираюся завершити її. Я хочу, щоб люди перестали вмирати, от і все», — сказав він.

Раніше Трамп уже говорив, що попереджав путіна, щоб той не вводив війська в Україну.

До слова, Дональд Трамп публічно не оприлюднював своїх планів щодо України, хоча й раніше неодноразово стверджував, що закінчить війну, якщо буде переобраний. На дебатах із Джо Байденом 28 червня він назвав «неприйнятними» вимоги путіна про виведення українських військ з окупованих регіонів та відмову України від вступу до НАТО.

Уже у вересні на дебатах з Камалою Гарріс, яка стала кандидаткою від демократів після того, як Байден вийшов із президентських перегонів, Трампа двічі запитали, чи хоче він, щоб Україна перемогла у війні проти росії. На це він двічі відповів, що хоче, аби вона припинилася й не гинули люди.

Гарріс своєю чергою заявила, що Трамп просто здасть Україну за 24 години після того, як стане президентом.

Джеймс Ді Венс, якого Трамп обрав своїм кандидатом у віцепрезиденти, заявив, що угода про завершення війни в Україні може передбачати замороження бойових дій на теперішній лінії фронту та відмову України від вступу до НАТО.

Reuters писав, що радники Трампа представили план, згідно з яким той у разі переобрання надаватиме Україні додаткову військову допомогу, тільки якщо Київ погодиться на переговори з москвою. Окрім цього, кандидат у президенти США заявляв, що зупинить фінансову допомогу Україні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дональд трамп, володимир путін, війна з Росією
В тему