1 Листопада 2017
Новини

«Батьківщина» здобула впевнену перемогу у двох третинах регіонів України за кількістю обраних депутатів

«Батьківщина» здобула впевнену перемогу у двох третинах регіонів України за кількістю обраних депутатів

На Волині на виборах 29 жовтня «Батьківщина» отримала 46 мандатів у новообраних ОТГ, а це другий результат у голосуванні за кандидатів від політичних партій.

Про це стало відомо 31 жовтня під час прес-конференції першого заступника голови Волинської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Андрія Козюри.

В Україні від «Батьківщини» обрано 880 депутатів і 26 голів ОТГ

– Одним зі знакових показників виборів є кількість отриманих посад голів новостворених об’єднаних територіальних громад. В Україні 26 представників «Батьківщини» обрали головами ОТГ, – зазначає Андрій Козюра.  – Це непроста, але чесна перемога. Навіть попри те, що діюча влада у різних областях України застосовувала брудні маніпуляції й технології, використовуючи адмінресурс, шантаж і навіть підкуп голосів. На жаль, практика пропрезидентської партії нагадувала методи Партії регіонів.

За попередніми підсумками, в Україні від «Батьківщини» обрано 880 депутатів, від БПП – 568 депутатів, від Аграрної партії – 334, від «Укропу» – 245. За словами лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, за кількістю обраних депутатів «Батьківщина» здобула впевнену перемогу в двох третинах регіонів України (в 15 областях), тоді як «Солідарність» Петра Порошенка – лише у п’яти.

«Дані про 20-відсоткову підтримку кандидатів від Порошенка – це обман. Адже хто повірить у те, що в Харківській області 82% виборців підтримують діючого гаранта? – наголосила Юлія Володимирівна, коментуючи минулого понеділка результати виборів за результатами паралельного підрахунку голосів. – Ми вважаємо, що в Харківській області такі результати досягнуті лише за рахунок фальсифікацій».

 «Результати місцевих виборів свідчать про зростання довіри українців до «Батьківщини», – Андрій Козюра

– Підтвердженням реальних рейтингів політичних сил є винятково підтримка на виборах в ОТГ, – переконаний Андрій Козюра. – Ми вдячні всім волинянам, які прийшли на вибори і віддали свої голоси за наших кандидатів. Попереду – серйозна боротьба, оскільки нас чекають вибори Президента і Верховної Ради. Але нинішні перегони вже засвідчили про постійне зростання довіри і підтримки нашої політичної сили. А це основа для майбутньої перемоги на парламентських і президентських виборах. Незважаючи на факти маніпуляцій, залякувань, перешкоджань, маємо високий результат.

Традиційно найвищий показник – у Маневицької районної парторганізації – 6 обранців від «Батьківщини» працюватимуть у Колківській ОТГ. Значна кількість їх – у Цуманській ОТГ Ківерцівського району. Свою фракцію «Батьківщина» зможе утворити у Сереховичівській ОТГ на Старовижівщині та в Турійській селищній ОТГ. Серед новообраних депутатів-батьківщинівців є представники різних професій, учасники АТО, а також люди, які мають значний досвід роботи в місцевому самоврядуванні, патріоти, котрі вболівають за свої територіальні громади.

– Ми своїх кандидатів налаштовували на те, щоб працювати результативно й успішно, – каже Андрій Козюра. – Головне – це розвиток Волині й України, а ми працюватимемо на повну потужність, аби виправдати довіру людей.

За словами політика, на Волині не обійшлося без використання адмінресурсу для здобуття симпатій виборців, тиску на окремих представників «Батьківщини», які заявили про бажання балотуватися в депутати ОТГ. Були й інші спроби вплинути на результат виборів. Для прикладу, кандидатка від «Батьківщини» від Копачівської ОТГ та члени її сім’ї узагалі не знайшли себе в списках виборців, і це при тому, що на таких округах кожен голос має значення.

На Волині у п’яти округах, де двоє кандидатів набрали однакову кількість голосів, найближчим часом відбуватимуться перевибори.

– Зокрема, в Турійській ОТГ за депутатський мандат знову боротиметься керівник районної парторганізації Юрій Пушкарський, який із перших днів був на Майдані і сьогодні служить у лавах ЗСУ, – наголосив політик. – Сподіваємося, що турійчани підтримають його, адже він гідний довіри.  

Ольга Федоренко

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему

Останні матеріали