18 Вересня 2024
Новини

Рада збільшила бюджет на 500 млрд грн на військові потреби

Рада збільшила бюджет на 500 млрд грн на військові потреби

У Раді в цілому проголосувала за зміни до державного бюджету України на 2024 рік щодо фінансового забезпечення сектору безпеки та оборони.

Фінансування збільшать на 500 мільярдів гривень. Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк, Ірина Геращенко та Олексій Гончаренко.

Законопроєкт №11417 підтримали 298 парламентарів. Він пропонує збільшити видатки за окремими бюджетними програмами на понад 500 млрд гривень, з них для сектору безпеки та оборони на більш ніж 495 млрд.

Загалом тепер видатки цього року становитимуть рекордні для України 3,73 трлн гривень.

Серед іншого, документ передбачає:

  • спрямування залишків коштів з бюджету на відновлення, будівництво, модернізацію, облаштування;
  • спрямування коштів від підприємства «Україна туристична» й «Українського інституту інтелектуальної власності» на потреби Головного управління розвідки МО України.

Як заявила Геращенко, її фракція «Європейська солідарність» підготувала 37 поправок, якими пропонували перенаправити понад 30 млрд гривень на ЗСУ. З телемаратону, доріг, а також пропонувалося підняти податки на гральний бізнес. Жодну поправку не підтримали. 

Нагадаємо, що покрити оборонні потреби розміром 500 млрд планували завдяки скороченню видатків на органи влади, видатків на обслуговування і погашення державного боргу, а також отриманню додаткових коштів від розміщення ОВДП, надходження від акцизів на пальне і тютюн тощо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вру, закон, збройні сили україни, бюджет
В тему