31 Жовтня 2017
Новини

Чи робитимуть лучани щеплення проти грипу?

Чи робитимуть лучани щеплення проти грипу?

Традиційно в осінньо-зимовий період збільшується рівень захворюваності на грип та ГРВІ. Зокрема, восени 2016 – весною 2017 року на застудні захворювання перехворіли понад шість мільйонів громадян. У Луцьку цей показник сягнув понад 80 тисяч осіб. Про це йшлося сьогодні на оперативній нараді в луцькій міській раді.

Начальник управління охорони здоров'я Микола Якимчук зазначив, що у Луцьку з початку жовтня триває моніторинг захворюваності на застуду та грип. Зараз також збільшується кількість лучан, які звертаються до медиків з респіраторними захворюваннями.

Він поінформував, що загалом у регіоні функціонуватиме три штами грипу, а найкращим засобом захисту є вакцинування. З листопада в аптеках Луцька з'явиться французький препарат, який буде дієвим для щеплення, і кожен охочий зможе зробити його у центрах надання первинної медико-санітарної допомоги.

Надалі, впродовж усього сезону управління охорони здоров'я вестиме моніторинг захворюваності у Луцьку.

Наголосив Яручик і на важливості профілактики: варто частіше мити руки, уникати місць масового скупчення людей тощо. А роботодавцям нагадав поповнити запаси дезинфікувальних засобів та засобів особистого захисту для своїх працівників.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему