10 Вересня 2024
Новини

Побиття ветерана на Черкащині: перевірять можливу бездіяльність поліціянтів

Побиття ветерана на Черкащині: перевірять можливу бездіяльність поліціянтів

На Черкащині перевірять дії працівників поліції після того, як у місті Сміла побили військового після поранення.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Він пообіцяв «належну і жорстку реакцію правоохоронців» на побиття військового. Клименку вже доповів голова Нацполіції Іван Вигівський про початок службової перевірки «щодо дій (чи, точніше сказати, можливої бездіяльності)» поліціянтів Сміли.

«Ніхто й ніколи не має права принижувати ветеранів. […] І кожен з воїнів, всі наші люди заслуговують на повагу та верховенство права. Так і має бути», — сказав Клименко.

Раніше голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія звернувся до міністра Клименка та генерального прокурора Андрія Костіна, а також до профільного комітету Верховної Ради, де мають «проконтролювати ситуацію».

Нагадаємо, в містечку Сміла, що в Черкаській області, побили комісованого після поранення військовослужбовця Анатолія Гончаренка, який раніше був бійцем Сил спеціальних операцій. На початку вересня він написав в одній із Facebook-груп повідомлення про те, що розшукує автівку з іноземними номерами, яка, за словами чоловіка, спричинила аварійну ситуацію з його батьками.

Після цього мережею поширилося відео, як невідомі чоловіки б’ють військового. Стверджували, що його побив місцевий авторитет Вадим Долотенко. Також згодом з’явилося інше відео — де Гончаренко зі слідами побоїв на обличчі просить вибачення за своїх батьків.

У поліції Черкаської області в коментарі hromadske повідомили, що за цим фактом вже розпочали кримінальне провадження за ч. 1 статті 296 Кримінального кодексу України — хуліганство. Однак підтвердити причетність Долотенка до нападу на військового там відмовилися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: черкаси, війна з Росією
В тему