6 Вересня 2024
Новини

Які втрати росіян у боях на Курщині

Які втрати росіян у боях на Курщині

У Курській області рф російські війська під час боїв втратили приблизно 6 тисяч солдат убитими та пораненими.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський на засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

За його словами, українські війська контролюють уже 1300 км² російської території, що включає понад сотню населених пунктів. Він також укотре нагадав, що завдяки наступу на Курську область вдалося запобігти наступу росії на Суми.

«У той час як триває наша наступальна операція в Курській області, найбільш боєздатні підрозділи російської армії залучені у розширені зони окупації на нашій території, у Донецькій області. Це ясний вибір москви. путін хоче більше окупувати Україну, аніж забезпечити безпеку для росії», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, перші неофіційні повідомлення про прорив кордону в Курській області з’явилися 7 серпня. На цьому тлі лідер росії володимир путін заявив про «масштабну провокацію» з боку України.

Президент України Володимир Зеленський уперше підтвердив бої на Курщині 12 серпня. Станом на 27 серпня Україна контролювала 1294 км² російської території, передавав головнокомандувач ЗСУ. За даними Washington Post, зараз Україна контролює газовимірювальну станцію «Суджа», розташовану приблизно за 8 кілометрів углиб росії.

За словами Зеленського, наступ на Курщину — частина великої операції, «щоб примусити рф до справедливого миру». Зокрема, ця операція дала змогу уникнути послаблення позицій України та окупації Сумщини, а ще перехопити у росії ініціативу. Також операція «стала найбільшою інвестицією» України у процес звільнення своїх громадян з російського полону.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, росія
В тему