6 Вересня 2024
Новини

«Якщо зі мною щось станеться, я цього не робив», - підозрюваний у вбивстві Фаріон

«Якщо зі мною щось станеться, я цього не робив», - підозрюваний у вбивстві Фаріон

Підозрюваний у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон В’ячеслав Зінченко на випадок, якщо з ним «щось станеться» в ізоляторі тимчасового тримання, сказав адвокатові, що не буде вчиняти самогубство. 

Про це його адвокат Ігор Сулима розповів в інтерв’ю «Українським новинам», пише hromadske.

За його словами, Зінченко не скаржиться на умови в ізоляторі тимчасового тримання, куди його перевели з СІЗО. Хлопець багато читає історичну літературу і психологію, яку бере в місцевій бібліотеці та просить передати від батьків.

Як стверджує адвокат, у камеру до його підзахисного також «підсаджують» людей, щоб ті начебто в нього щось розпитали. Водночас про погрози хлопець йому не розказував, однак попереджав, що не робитиме самогубства.

«Він навпаки написав, що “якщо зі мною щось станеться, то майте на увазі, я це не робив”», — розповів Сулима.

З його слів, Зінченка обмежували в певних харчових продуктах, але «питання швидко розв’язувалися», тому він не голодує.

Нагадаємо, Галицький районний суд Львова призначив тримання під вартою для 18-річного юнака, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон. Його відправили до львівського СІЗО на 60 діб без права внесення застави.

Під час оголошення вироку суддя зачитав ім’я підозрюваного — його звати В’ячеслав Зінченко. Він сам своєї провини не визнає і каже, що він «з Фаріон нічого не робив». Хлопця затримали напередодні і підозрюють в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Фаріон убили 19 липня о 19:30 — тоді поліція отримала повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу — нею виявилась мовознавиця.

Її шпиталізували з вогнепальним пораненням голови. Медики встигли провести операцію первинної хірургічної обробки рани голови, жінка перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень. Однак вона померла після 23:00 — у неї не витримало серце.

ЗМІ писали, що головний підозрюваний діяв професійно та міг мати спільників. Поліція, зокрема, перевіряля відео росЗМІ про ймовірну причетність російських неонацистів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: вбивство, Україна, львів, дніпро
В тему