29 Серпня 2024
Новини

Ворог не контролює 40%, це була моя помилка, - Андрій Полухін

Ворог не контролює 40%, це була моя помилка, - Андрій Полухін

російські війська контролюють ту частину міста Часів Яр, що розташована до початку мікрорайону Канал.

Про це в етері національного телемаратону розповів представник пресслужби 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Андрій Полухін.


У коментарі «Вільному радіо» Полухін заявив, що помилився в розрахунках. Ворог не контролює 40% міста, як про це заявляв раніше.

«Це була моя помилка. Я подивився карту DeepState зранку, перед ефіром і чомусь собі вирішив, що це 40%. Хоча я подивився по горизонталі на довжину Часового Яру, а там ще по вертикалі йде відсоток адміністративних кордонів великих районів… І там же у DeepState їх немає. Ми вже готуємо заяву від бригади”, — розповів речник 24 ОМБр. 


За його словами, унаслідок боїв місто повністю розбите. Українські війська тримають оборону по лінії колишнього каналу в місті. За словами Полухіна, ця позиція не дозволяє росіянам непомітно підібратися до розташування українських підрозділів.

Військовий розповів, що росіяни кидають на штурми невеликі групи — до 12 людей. Коли вони заходять у канал, їх одразу виявляють та знищують.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що кремль наказав своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

Пізніше в ЗСУ розповідали, що Часів Яр та його околиці в Донецькій області штурмують приблизно 20-25 тисяч російських військових. Попри це, місто повністю під контролем українських військ.

Під час наступу росіяни намагаються взяти місто в оперативне оточення. Для цього намагаються обійти його по флангах через інші населені пункти — Богданівку та Іванівське.

У ЗСУ кажуть, що захоплення росією міста Часів Яр надало б росіянам можливість розпочати наступ на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ та Слов’янськ Донецької області.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький припустив, що захоплення Часового Яру є питанням часу, а втім, усе «залежить від українських резервів і запасів».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк
В тему