29 Серпня 2024
Новини

40% Часового Яру контролює рф

40% Часового Яру контролює рф

російські війська контролюють ту частину міста Часів Яр, що розташована до початку мікрорайону Канал.

Це приблизно 40% міста. Про це в етері національного телемаратону розповів представник пресслужби 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила Андрій Полухін.

За його словами, унаслідок боїв місто повністю розбите. Українські війська тримають оборону по лінії колишнього каналу в місті. За словами Полухіна, ця позиція не дозволяє росіянам непомітно підібратися до розташування українських підрозділів.

Військовий розповів, що росіяни кидають на штурми невеликі групи — до 12 людей. Коли вони заходять у канал, їх одразу виявляють та знищують.

Пізніше у коментарі «Вільному радіо» Полухін заявив, що помилився в розрахунках. Ворог не контролює 40% міста, як про це заявляв раніше.

«Це була моя помилка. Я подивився карту DeepState зранку, перед ефіром і чомусь собі вирішив, що це 40%. Хоча я подивився по горизонталі на довжину Часового Яру, а там ще по вертикалі йде відсоток адміністративних кордонів великих районів… І там же у DeepState їх немає. Ми вже готуємо заяву від бригади”, — розповів речник 24 ОМБр. 

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що кремль наказав своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

Пізніше в ЗСУ розповідали, що Часів Яр та його околиці в Донецькій області штурмують приблизно 20-25 тисяч російських військових. Попри це, місто повністю під контролем українських військ.

Під час наступу росіяни намагаються взяти місто в оперативне оточення. Для цього намагаються обійти його по флангах через інші населені пункти — Богданівку та Іванівське.

У ЗСУ кажуть, що захоплення росією міста Часів Яр надало б росіянам можливість розпочати наступ на Костянтинівку, Дружківку, Краматорськ та Слов’янськ Донецької області.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Вадим Скібіцький припустив, що захоплення Часового Яру є питанням часу, а втім, усе «залежить від українських резервів і запасів».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк
В тему