29 Серпня 2024
Новини

У білорусі вперше застосували авіацію для збиття російського дрона

У білорусі вперше застосували авіацію для збиття російського дрона

Ймовірно, вперше в білорусі застосували авіацію для збиття російського дрона-камікадзе, який знову залетів на територію рб.

Про це інформує моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн".

За інформацією аналітиків, уночі 29 серпня під час чергової атаки рф по Україні один із "Шахедів" знову залетів на територію білорусі в Єльському районі.

За даними моніторингу, після заходу дрона в повітряний простір білорусі винищувач ВПС рб близько 20 хвилин ганявся за порушником, а близько 03:55 у Єльському районі Гомельської області чули щонайменше 2 вибухи і спостерігали яскравий спалах у небі.

"Таким чином, це, ймовірно, перший зафіксований випадок, коли винищувач ВПС рб зробив спробу знищити реальну військову ціль у небі - російський дрон-камікадзе типу "Шахед"", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на четвер 29 серпня росія здійснила черговий масований повітряний удар по України. Протиповітряна оборона України знищила 60 дронів-камікадзе та дві керовані авіаційні ракети із 79 цілей, які росія використала проти нашої держави.

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" заявляла, що в ніч на 27 серпня як мінімум 6 російських "Шахедів" залетіли на територію білорусі, і що авіація Військово-повітряних сил рб була в повітрі всю ніч.

Заліт у рб російських дронів-камікадзе останнім часом фіксується практично оразу, коли рф запускає їх по Україні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь
В тему