Сьогодні, 13:52
Новини

По Україні росіяни запустили більше сотні ракет та близько сотні «шахедів»

По Україні росіяни запустили більше сотні ракет та близько сотні «шахедів»

По Україні зранку 26 серпня війська рф запустили більше сотні ракет різних типів та близько сотні «шахедів».

Це був один із найбільших ударів — комбінований. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

«Як більшість попередніх російських ударів, цей такий же підлий, націлений на критичну цивільну інфраструктуру. По більшості наших регіонів, від Харківщини та Києва — до Одеси й західних областей», — сказав він.

Президент повідомив, що внаслідок обстрілів є загиблі та десятки поранених — усім надається необхідна допомога. Також унаслідок обстрілів багато пошкоджень в енергетиці. Але всюди, де є відключення електрики, вже тривають відновлювальні роботи, запевнив Зеленський.

«Ремонтні бригади працюватимуть цілодобово. Електрику — повернемо», — сказав він.

Зеленський назвав главу росії володимира путіна «хворою істотою» та звернувся до партнерів України: «Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли в терористів немає таких обмежень. Не може бути в захисників життя обмежень у зброї, коли росія використовує і власну зброю всіх типів, і “шахеди”, і балістику з Північної Кореї».

Президент закликав, аби партнери реалізували те, про що з ними домовлялися — передали необхідні системи ППО та ракети до них, а також дозволити спільне збиття ракет та дронів на прикордонні України.

Він наголосив: якби авіація сусідів працювала разом з українською, можна було б зробити значно більше для захисту життя.

«США, Велика Британія, Франція, інші партнери мають силу, щоб допомогти нам зупинити терор. Потрібні рішення», — підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, зранку 26 серпня війська росії провели масовану атаку, націлившись на енергетичну інфраструктуру України. окупанти застосували різні види озброєння: БпЛА, крилаті ракети, «кинджали». Наразі відомо про 4 загиблих та близько двох десятків поранених, згідно зі зведеннями обласних адміністрацій. Інформація ще уточнюється.

Загалом 15 областей постраждали внаслідок російської масованої атаки. «Укренерго» надало розпорядження ввести екстрені відключення світла, а згодом — за графіком.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, володимир зеленський
В тему