22 Серпня 2024
Новини

На Курщині українці взяли під контроль іще один населений пункт

На Курщині українці взяли під контроль іще один населений пункт

На прикордонні Сумської області Володимир Зеленський провів нараду із головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським.

Про це повідомив Офіс президента.

Головком доповів Зеленському про оперативну ситуацію в усіх районах активних дій, і зокрема на найжорсткіших напрямках фронту. Зокрема, повідомив про кроки з посилення оборони на Торецькому та Покровському напрямках.

Крім того, Сирський прозвітував про ще один населений пункт під контролем України у визначених районах Курської області та чергове поповнення обмінного фонду.

Начальник Сумської ОВА Михайло Мельник доповів про ситуацію на Сумщині після початку Курської операції. Як зазначається, там спостерігається зменшення обстрілів зі ствольної зброї та зменшення жертв серед цивільних.

«Окрема увага — координації дій між військовими, поліцією та ДСНС у прикордонні, зокрема для організації гуманітарних конвоїв у визначені райони Курської області», — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, перші неофіційні повідомлення про прорив кордону в Курській області з’явилися 7 серпня. На цьому тлі лідер росії володимир путін заявив про «масштабну провокацію» з боку України.

росія у відповідь оголосила про проведення «антитерористичної операції» в Бєлгородській, Брянській і Курській областях. 

Президент України Володимир Зеленський уперше підтвердив бої на Курщині 12 серпня. Станом на 20 серпня під контролем українських бійців уже 1263 км² та 83 населених пункти в регіоні, передавав головнокомандувач ЗСУ. За даними Washington Post, зараз Україна контролює газовимірювальну станцію «Суджа», розташовану приблизно за 8 кілометрів углиб росії.

За словами Зеленського, ця операція «стала найбільшою інвестицією» України у процес звільнення своїх громадян з російського полону.

На контрольованих територіях уже створили військову комендатуру — її керівником став генерал-майор Едуард Москальов. Тим часом Україна вже запустила гарячу лінію для жителів Курської області, які хочуть евакуюватися, а також опрацьовує можливий гуманітарний коридор до Сум.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, росія
В тему