22 Серпня 2024
Новини

На Волині судили працівників фірми, які перевозили за кордон комплектуючі до військових літаків

На Волині судили працівників фірми, які перевозили за кордон комплектуючі до військових літаків

На Волині судили очільника та співробітників ТОВ «ВКК УНІТЕХ», яких підозрювали у незаконному експорті товарів військового призначення.

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду від 16 серпня, - пише ІА «Волиньpost».

Довідка: ТОВ «ВКК УНІТЕХ» спеціалізується на виробництві повітряних і космічних літальних апаратів та супутнього устаткування. За даними платформи Youcontrol, підприємство розташоване на території Одеської області.

Серед обвинувачених – директор підприємства, начальник комерційного відділу, а також менеджер з постачання. За даними слідства, вони незаконно організували експорт комплектуючих, що входять до складу військових літаків, у Латвійську Республіку.

Митне оформлення товарів підсудні за допомогою брокера робили на базі Волинської митниці. Для маскування своїх дій в документації вони подали неправдиву інформацію, вказавши, що експортовані товари нібито – промислового призначення.

Такі незаконні дії обвинувачені провернули двічі: у вересні минулоріч та у січні цього року.

Так, директора та співробітників ТОВ підозрювали у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28 (Кримінальне правопорушення визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб, які заздалегідь домовилися про спільне його вчинення) та ч. 1 ст. 333 (Порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) ККУ.

Під час розгляду справи, усі троє обвинувачених визнали свою вину і уклали угоди з прокурором, що передбачали визнання винуватості. Суд виніс вирок, призначивши кожному з обвинувачених штраф у розмірі 100 011 гривень з додатковим покаранням у вигляді позбавлення права обіймати посади, пов’язані з зовнішньоекономічною діяльністю, строком на один рік.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, війна з Росією, суд, митниця
В тему