16 Серпня 2024
Новини

Попри тиск України на Курщині росіяни зберігають відносно високий темп наступу на Донеччині — аналітики

Попри тиск України на Курщині росіяни зберігають відносно високий темп наступу на Донеччині — аналітики

російське військове командування віддає перевагу просуванню на сході України, навіть коли Україна тисне на російські сили в Курській області рф.

Про це пише Інститут вивчення війни (ISW). Зазначають, що у Донецькій області армія рф зберігає відносно високий темп наступу. 

За даними Генштабу ЗСУ, протягом 15 серпня найгарячіша ситуація була на Покровському напрямку, також росіяни активно наступають на Торецькому та Курахівському напрямках.

Аналітики стверджують, що наразі російські війська продовжують тактичне оточення українських військ на південний схід від Покровська.

За геолокаційними кадрами, опублікованими 14 і 15 серпня, аналітики зробили висновок, що росіяни нещодавно просунулися на схід від Покровська в межах Гродівки та на південний схід від Покровська в межах Миколаївки, Желанного та Орлівки. ISW вважає, що російські сили, ймовірно, захопили Орлівку та Желанне. Про це також писала українська моніторингова група DeepState.

Протягом останніх кількох тижнів російські сили також продовжували механізовані штурми поблизу Донецька. На відео з геолокацією, опублікованому 13 і 15 серпня, видно, як українські війська відбивають атаки біля Георгіївки та Микільського.

Геолокаційні кадри, опубліковані 11 серпня, показують, як російські сили проводять механізований штурм розміром приблизно в роту на південний схід від Георгіївки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк, росія
В тему

Останні матеріали