30 Жовтня 2017
Новини

Затримали зловмисника, який завдав дитині понад 30 ударів ножем

Затримали зловмисника, який завдав дитині понад 30 ударів ножем

Спочатку зловмисник напоїв дитину горілкою, а потім завдав 32 ножові поранення. Психічно хворій людині здалося, що хлопчик зазіхає на його право збирати з могил їжу та напої. Пошуки дитини тривали два місяці.

Повідомлення про те, що поблизу меморіального комплексу селища Великий Бурлук жителі району виявили у лісопосадці тіло дитини надійшло до місцевого відділення Харківської поліції. На місце події виїхала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом відділення поліції та Головного управління Національної поліції в Харківській області, повідомили у відділі комунікації поліції області.

В ході проведення оперативних заходів правоохоронці встановили особу загиблого. Ним виявився місцевий хлопчик, учень 2 класу школи-інтернату, який з третього вересня розшукувався поліцією як безвісти зниклий.

На тілі дитини експерти нарахували понад три десятки ножових поранень. Зловмисник, який жорстоко розправився з маленьким жителем Великобурлуцького району, був затриманий протягом доби.

Тіло дитини виявили з ознаками насильницької смерті. В той же день особу зловмисника, який вчинив цей страшний злочин, було встановлено. Ним виявився 48-річний місцевий житель, який зізнався у скоєному.

«Під час слідчого експерименту затриманий холоднокровно з подробицями розповів, як розправився з дитиною, – розповів заступник начальника ГУНП в Харківській області, начальник слідчого управління Сергій Чиж. – У день убивства він на могилі напоїв хлопчика горілкою, дочекався, поки той знепритомніє, і після цього відніс його до пустиря, де наніс 32 ножові поранення. Психічно хворій людині здалося, що хлопець зазіхає на його право збирати з могил їжу та напої. Таку жорстокість пояснив тим, що йому подобається колір крові. Кожного дня він приходив на місце захоронення хлопчика, щоб подивитися, як розкладається його тіло».

За словами інспектора ювенальної превенції Великобурлуцького відділу поліції Сергія Терещенка, раніше дитина часто ходила на кладовище, збирала цукерки та печиво. Зростав хлопчик у неповній родині, батько давно проживає окремо у сусідньому селі. Окрім нього, в родині є ще двоє дітей. Вони виховуються у Куп’янській спеціальній школі-інтернаті. Мати працює прачкою, спиртним не зловживає, але вихованням дітей належним чином не займається.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне ув’язнення.

Наразі слідчі дії тривають.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему