9 Серпня 2024
Новини

Будівництво військового кладовища: СБУ просять перевірили «російський слід»

Будівництво військового кладовища: СБУ просять перевірили «російський слід»

До Служби безпеки України для перевірки наявності «російського сліду» в будівництві національного військового меморіального кладовища звернулися у Міністерстві ветеранів.

Про це сказав виконувач обов’язків міністра ветеранів Олександр Порхун під час брифінгу, передає кореспондентка hromadske.

Він написав лист голові СБУ Василю Малюку, щоб той підтвердив чи спростував «російський слід» у будівництві кладовища. За словам Порухуна, після отримання відповіді від СБУ «будуть ухвалені відповідні рішення».

Водночас наразі порушень законодавства зафіксовано не було, зазначив міністр.

Нагадаємо, розслідувачі hromadske виявили, що граніт для будівництва національного військового меморіального кладовища постачатиме компанія«АК ПРО» з Дніпра, яка належить групі компаній «Алеф».

Остання є бізнес-структурою Вадима Єрмолаєва — бізнесмена і громадянина Кіпру з Дніпра, який з грудня 2023 року перебуває під санкціями в Україні.

Спецслужби з’ясували, нібито Єрмолаєв ще у 2014 році перереєстрував свій алкогольний бізнес у Криму на підставних осіб і продовжив працювати за російськими законами, справно сплачуючи податки державі-агресору і фактично фінансуваючи війну проти України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: сбу, війна з Росією, кладовище
В тему

Останні матеріали