30 Жовтня 2017
Новини

До Луцька прибули молоді німці

До Луцька прибули молоді німці

Обласний центр Волині впродовж п’яти днів приймає делегацію у складі 29 осіб з Краю Ліппе (Федеративна Республіка Німеччина). Молоді люди перебувають у Луцьку в рамках проекту «Демократичні фундаментальні цінності молодіжних культур у міжнародному порівнянні», – повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради.

Цей проект – ініціатива німецьких партнерів. Візит фінансується Міністерством закодонних справ ФРН.

Загалом, метою візиту є ознайомлення із діяльністю виконавчих органів Луцької міської ради, комунальних закладів, громадських організацій та фондів міста у сфері молодіжної політики, зокрема соціальної роботи з молоддю.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що для міської влади велика честь приймати делегацію Федеративної Республіки Німеччини. Він акцентував, що місто постійно веде роботу щодо налагодження партнерських стосунків з різними українськими і європейськими містами. Сьогодні Луцьк має партнерів у Польщі, Литві, Чехії, Туреччині, інших країнах. Позитивним кроком було підписання три роки тому угоди про співпрацю з Краєм Ліппе, і вже є перші позитивні результати співпраці.

Керуючий справами Адміністрації Краю Ліппе Карл Айтель Йон розповів, що раніше спілка «Мости в Україну» зробила багато для налагодження українсько-німецької співпраці, а тепер починається новий етап у розвитку стосунків.

Під час зустрічі свою роботу презентували адміністрації і молодіжні організації Луцька і Краю Ліппе. Гості переглянули відеопрезентацію про напрямки діяльності відділу молоді департаменту сім’ї, молоді і спорту міської ради.

Національна скаутська організація України «Пласт» була представлена станицею «Луцьк». Цікаво, що скаути є в Україні і Німеччині.

 

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему