30 Жовтня 2017
Новини

На Церері знайшли докази існування стародавнього океану

На Церері знайшли докази існування стародавнього океану

Вчені виявили лід на одній з карликових планет. Вчені місії Dawn кажуть, що їм вдалося виявити докази існування давнього глобального океану на карликовій планеті Церері, пише ukrinform.ua.

Як з’ясувалося у ході дослідження, лід на Церері складається із солей і гідратованих матеріалів, що є наслідком геологічної активності. Крім того, вчені виявили другий, м'якший, шар льоду під верхнім, міцнішим, що може свідчити про наявність залишків рідини на цій карликовій планеті.

«Чим більше ми дізнаємося про Цереру, тим більше ми розуміємо, що вона є дуже складним світом, який в минулому міг мати океан з рідкої води на поверхні, залишки якого могли зберегтися в її в надрах», – заявила Джулія Кастілло-Роджес, науковий керівник місії Dawn.

Нагадаємо, раніше NASA підготувало «екскурсійний тур» головними визначними пам'ятками на поверхні Церери:  кратеру Оккатор із загадковими білими плямами та горі-піраміді.

До речі, пізніше дослідники заявили, що розкрили таємницю цих плям. На думку вчених, вони представляють собою відкладення солі, і що, ймовірно, вони  є слідом вивержень екзотичних «соляних вулканів».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему