8 Серпня 2024
Новини

У Києві юнаки робили підпали вантажній станції «Укрзалізниці»

У Києві юнаки робили підпали вантажній станції «Укрзалізниці»

Двоє юнаків за вказівкою російських спецслужб підпалили релейну шафу залізниці в Києві та готували ще декілька підпалів на об’єктах «Укрзалізниці». 

Про це повідомили в Службі безпеки України та поліції Києва.

У СБУ кажуть, що основними цілями ворога були релейні шафи сигнальних установок на важливих напрямках залізничного сполучення. Для вчинення диверсій окупанти залучили місцевого 22-річного хлопця та його 17-річного знайомого різнороба. 

Правоохоронці з’ясували, що на російських кураторів товариші натрапили в соціальній мережі Telegram. За підпал на залізниці їм пообіцяли добре заплатити. Першим завданням було спалити релейну шафу поблизу однієї з вантажних станцій «Укрзалізниці» в Подільському районі Києва. Як з’ясувалось, за свої «послуги» вони вже встигли отримати 1500 гривень авансу.

За вказівкою окупантів хлопці зафільмували на мобільні телефони свої дії як доказ виконаної роботи для «звітності» перед росіянами. Правоохоронці з’ясували, що далі хлопці мали продовжити серію підпалів на об’єктах залізничної інфраструктури Києва. 

Співробітники СБУ затримали обох по гарячих слідах. Під час обшуків у затриманих вилучили телефони, а також «робочий інвентар», який використовували для підпалу.

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України — диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану. Наразі 22-річний хлопець перебуває під вартою, а його спільник — під нічним домашнім арештом. Обом загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, сбу, фсб, укрзалізниця
В тему

Останні матеріали