8 Серпня 2024
Новини

На росії заявляють про просування ЗСУ у двох районах Курської області

На росії заявляють про просування ЗСУ у двох районах Курської області

У двох районах Курської області рф російське міноборони підтвердило просування українських військових і заявило, що перекинуло до кордону резерви й обстрілює ЗСУ з авіації.  

Про це відомо із заяви Міноборони рф у Telegram.

російське відомство пише, що угруповання військ "Північ" спільно з фсб росії протистоять збройним формуванням ЗСУ "у Суджанському і Кореневському районах Курської області".

Також повідомляється, що до кордону перекинули підрозділи підсилення і резерви і що росіяни завдають авіаційних ударів "по резервах ЗСУ на території Сумської області, які висуваються (в напрямку Курщини – ред.)".

Нагадаємо, 6 серпня росіяни повідомили про спроби України прорватися на територію Курської області. 7 серпня російські пропагандисти і так звані "воєнкори" стверджували, що українські сили закріпилися в прикордонній зоні. А правитель росії володимир путін назвав ситуацію "провокацією".

Українська сторона події в Курській області наразі офіційно не коментувала. На другу добу після прориву кордону у Курській області рф ввели режим надзвичайної ситуації. Фахівці Інституту вивчення війни (ISW), проаналізувавши зібрані дані, підтверджують просування нібито українських військ до 10 кілометрів углиб російської Курської області.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер заявив, що Штати не отримували від України попереджень про будь-які операції в Курській області росії. Він додав, що "в тому, що Україна не повідомляє нас про свою точну тактику перед її втіленням, немає нічого незвичного" і що українці "нашу політику не порушують".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали