7 Серпня 2024
Новини

Киянин ошукав військових і волонтерів на 600 тисяч: його затримали

Киянин ошукав військових і волонтерів на 600 тисяч: його затримали

Киянин в інтернеті «продавав» вигадані товари для військових та ошукав військових, їхніх дружин та волонтерів на 600 тисяч гривень.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора та в поліції Києва.

За даними слідства, 26-річний підозрюваний знаходив у соцмережах оголошення дружин військовослужбовців, волонтерів, а також військових, які шукали, де придбати тепловізори, системи РЕБ, дрони, аптечки, турнікети та інше військове спорядження. 

Чоловік розповідав, що займається волонтерством і може допомогти придбати усі ці речі. Перед відправленням він вимагав передоплату. А втім, у посилки замість замовлених товарів вкладав м’які іграшки, пластикові стакани, сірники або ж відправляв пусті коробки. Сам чоловік швидко міняв номер телефону та більше не виходив на зв'язок.

Крім того, у поліції розповіли, що він видавав себе за військовослужбовця, який нібито перебуває в зоні бойових дій, і збирав гроші на ремонт автомобіля.

Правоохоронці вже знають про 19 потерпілих, яких псевдоволонтер ошукав на 600 тисяч гривень. Киянину повідомили про підозру в шахрайстві — ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до трьох років за ґратами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, поліція, шахрайство, волонтери
В тему

Останні матеріали