7 Серпня 2024
Новини

У комунікації щодо мобілізації ми припустилися помилок, - Буданов

У комунікації щодо мобілізації ми припустилися помилок, - Буданов

Держава припустилася помилок у комунікації щодо мобілізації, тому українці можуть бути «наляканими».

Про це начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав випускникам Київської школи економіки, цитує Forbes.

Він назвав мобілізацію «справді непростим» питанням, адже людям «належним чином не пояснили, що служба в українській армії — не вирок». Водночас альтернативою служби Буданов вважає «російське рабство».

«Можливо, в комунікації із суспільством ми припустилися помилок, які зараз виправляються. Але вважати, що у нас закінчився людський ресурс, неправильно», — каже начальник розвідки.

За його словами, росія підрахувала, що в разі мобілізації всіх українців від 18 років Україна начебто зможе вести війну до 2033 року. Крім цього, рф розглядала варіант зниження призовного віку в Україні до 16 років — в такому разі Україна, мовляв, буде здатна воювати ще довше, до 2044 року. 

Однак Буданов каже, що жодна економіка «не витримає» продовження війни до 2044 року. До того Україна цінує життя своїх громадян, наголосив він.

Нагадаємо, оновлений закон про мобілізацію набув чинності 18 травня. Згідно з ним, усі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні були оновити свої облікові дані. За даними Міноборони, це зробили 4 690 496 військовозобов'язаних.

Раніше президент України Володимир Зеленський казав, що мобілізація в Україні зросла після ухвалення відповідного закону. А заступник голови парламентського комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції Руслан Горбенко розповідав, що загалом цьогоріч удасться мобілізувати 120 тисяч людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему

Останні матеріали