5 Серпня 2024
Новини

Убивство мовознавиці Фаріон: підозрюваного залишили під вартою

Убивство мовознавиці Фаріон: підозрюваного залишили під вартою

Львівський апеляційний суд залишив під вартою В’ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві мовознавиці Ірини Фаріон.

Про це йдеться у трансляції суду.

Адвокат хлопця просив скасувати рішення першої інстанції та випустити Зінченка з-під варти. Натомість він просив призначити підозрюваному цілодобовий домашній арешт з електронним браслетом та заборонити йому спілкуватися зі свідками.

Прокурори, навпаки, просили залишити Зінченка під вартою. Сам хлопець не був особисто присутній на засіданні. Він долучився онлайн та відмовився виступати у суді.

Зазначимо, нинішні судові засідання не стосуються доведення провини хлопця, адвокат апелював призначений йому запобіжний захід.

Нагадаємо, Галицький районний суд Львова призначив тримання під вартою для 18-річного юнака, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон. Його відправили до львівського СІЗО на 60 діб без права внесення застави.

Під час оголошення вироку суддя зачитав ім’я підозрюваного — його звати В’ячеслав Зінченко. Він сам своєї провини не визнає і каже, що він «з Фаріон нічого не робив». Хлопця затримали напередодні і підозрюють в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Фаріон убили 19 липня о 19:30 — тоді поліція отримала повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу — нею виявилась мовознавиця.

Її шпиталізували з вогнепальним пораненням голови. Медики встигли провести операцію первинної хірургічної обробки рани голови, жінка перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень. Однак вона померла після 23:00 — у неї не витримало серце.

ЗМІ писали, що головний підозрюваний діяв професійно та міг мати спільників. Поліція, зокрема, перевіряє відео росЗМІ про ймовірну причетність російських неонацистів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: львів, війна з Росією, українська мова, суд
В тему

Останні матеріали