30 Жовтня 2017
Новини

Помер автор легендарного костюма Дарта Вейдера

Помер автор легендарного костюма Дарта Вейдера

Британський художник всесвітньовідомого костюма Дарта Вейдера, який є центральним персонажем кіноепопеї «Зоряні війни» Джон Молло помер у віці 86-ти років, пише Експрес.

Попри солідний вік, Молло помер від ускладнень судинної деменції, а саме через розлади центральної нервової системи, тобто набуте недоумство.   

Крім легендарного костюма Дарта Вейдера,  на основі скетчів дизайнера Ральфа Маккуоррі Молло створив також костюми Хана Соло і принцеси Леї, а також Обі-Ван Кенобі й уніформу штурмовиків.  

За свої роботи він був удостоєний премією «Оскар» в номінації «Найкращий дизайн костюмів».   Крім «Зоряних воєн» Молло також був художником з костюмів у стрічках Рідлі Скотта «Чужий», Річарда Аттенборо «Ганді» й інших.

Довідково:

Енакін Скайвокер, також відомий як Дарт Вейдер — центральний персонаж кіноепопеї «Зоряні війни», а також усього однойменного вигаданого всесвіту.

До речі, у 2015 році журнал «Empire» поставив Дарта Вейдера на 9-е місце у переліку 100 найкращих персонажів фільмів.

Що ж до України, то в жовтні 2015 в Одесі на території заводу «Пресмаш» був відкритий пам'ятник Дарту Вейдеру, який був перероблений з Леніна. В шоломі героя розташований Wi-Fi роутер, який безкоштовно роздає інтернет, йдеться у Вікіпедії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему