31 Липня 2024
Новини

Доньку Фаріон можуть притягнути до відповідальності за погрози

Доньку Фаріон можуть притягнути до відповідальності за погрози

За погрози підозрюваному у вбивстві Ірини Фаріон В'ячеславу Зінченку доньку мовознавиці Софію Семчишин можуть притягнути до відповідальності.

Про це адвокат Ігор Сулима сказав в інтерв'ю «Українським Новинам».

«За це її можна притягнути до відповідальності. Вибачте, але за погрози вбивством і розправою можна притягнути до відповідальності. Нехай при мені це скаже. Проти неї буде порушено карну справу», — заявив він. 

Сулима додав, що якщо є відеозапис з погрозами, то він витребує його. Окрім того, сторона захисту фігуранта звернулася щодо посилення його охорони в ізоляторі — хлопцеві вже дали її. Раніше під час судового засідання Софія Семчишин звернулася до підозрюваного хлопця, звинувативши його у вбивстві Ірини Фаріон.

«Ти згниєш, здохнеш. Ти розумієш, що ти зробив? […] Для тебе має бути Божа кара. Жодного помилування немає бути тобі», — заявила вона.

Нагадаємо, Галицький районний суд Львова обрав запобіжний захід 18-річному юнаку, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон: його відправили до львівського СІЗО на 60 діб без права внесення застави.

Під час оголошення вироку суддя зачитав ім’я підозрюваного — його звати В’ячеслав Зінченко. Він сам своєї провини не визнає і каже, що він «з Фаріон нічого не робив». Хлопця затримали напередодні і підозрюють в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Фаріон убили 19 липня о 19:30 — тоді поліція отримала повідомлення про те, що на вулиці Масарика у Львові невідомий чоловік стріляв у перехожу — нею виявилась мовознавиця.

Її шпиталізували з вогнепальним пораненням голови. Медики встигли провести операцію первинної хірургічної обробки рани голови, жінка перебувала у глибокій мозковій комі та на штучній вентиляції легень. Однак вона померла після 23:00 — у неї не витримало серце.

Поліціянти опублікували фотографію та прикмети хлопця, який може бути причетним до вбивства мовознавиці та громадської діячки Ірини Фаріон — на вигляд хлопцеві близько 20 років. Мешканці будинку загиблої розповіли, що протягом кількох тижнів бачили підозрілого молодика, який від ранку до вечора сидів на лавці неподалік.

ЗМІ писали, що головний підозрюваний діяв професійно та міг мати спільників. Поліція, зокрема, перевіряє відео росЗМІ про ймовірну причетність російських неонацистів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: вбивство, українська мова, львів, дніпро, Відео
В тему

Останні матеріали