31 Липня 2024
Новини

До білорусі знову залетіли щонайменше п'ять «шахедів»

До білорусі знову залетіли щонайменше п'ять «шахедів»

На територію білорусі в ніч проти 31 липня залетіли щонайменше п'ять дронів-камікадзе типу Shahed.

У цей час росіяни здійснювали повітряну атаку на Україну. Про це повідомила моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Проєкт вказує, що це наймасовіший захід «шахедів» у повітряний простір білорусі за весь період моніторингу. 

Перший із дронів зайшов до білорусі близько 23:20 30 липня в районі села Асаревичі. Згодом з аеродрому «Барановичі» підняли винищувач Військово-повітряних сил білорусі, який понад годину літав по всьому південному сходу країни поблизу прикордоння.

Винищувач помічали в районі Речиці, Гомеля та поблизу інших прикордонних з Україною населених пунктів. На думку проєкту, це свідчить про те, що винищувач проводив інтенсивний пошук цілей, а не підіймався просто на розвідку.

Він пробув на півдні країни до 01:30 31 липня, але й після того «шахеди» продовжили летіти до білорусі — остання група зайшла близько 02:30. 

Більшість дронів після заходу відразу йшли вглиб Поліського радіаційно-екологічного заповідника і далі назад в Україну, але один із безпілотників пролетів Білоруссю понад 260 км, аж до міста Столін, що у Брестській області. 

Нагадаємо, в ніч проти 31 липня російська армія атакувала Україну авіаційною ракетою Х-59 та 89 ударними дронами типу Shahed 131/136. Сили ППО знищили всі повітряні цілі.

За словами командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, це була одна з наймасованіших атак дронами за весь час повномасштабної війни.

За даними КМВА, у межах Києва та на підступах до столиці вдалося збити понад 40 ворожих дронів. Унаслідок падіння уламків сталася пожежа в приватній оселі, минулося без постраждалих. Дрони також збивали над Дніпропетровщиною та Херсонщиною.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, білорусь
В тему

Останні матеріали