Сьогодні, 11:53
Новини

Загинули люди: сторож укриття в Києві отримав 4 роки в’язниці

Загинули люди: сторож укриття в Києві отримав 4 роки в’язниці

Судили охоронця поліклініки, якого звинувачували у загибелі людей біля укриття під час обстрілу Києві в червні 2023 року.

Він отримав 4 роки в’язниці. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Прокурор у суді довів, що охоронець «Центру первинної медико-санітарної допомоги № 3» Вадим Мошкін під час оголошення повітряної тривоги в Києві в ніч проти 1 червня 2023 не відчинив двері укриття. Це позбавило людей можливості зберегти собі життя і призвели до загибелі трьох людей, серед яких 9-річна дівчинка.

Сам обвинувачений своєї провини не визнав і у своїх діях не розкаявся. Як стверджують прокурори, під час судового розгляду він постійно змінював свідчення щодо того, чому він не відчинив укриття. Зокрема, він казав, що не встиг, не почув сигнал тривоги чи начебто не побачив людей.

Згодом він узагалі заявляв, що приміщення лікарні не обладнано укриттям і він начебто не був зобов’язаний його відчиняти.

Прокурор вимагав призначити охоронцю позбавлення волі на строк 6 років 6 місяців, однак у результаті його засудили до 4 років в’язниці. Чоловіка визнали винним у завідомому залишенні без допомоги осіб, які перебували у небезпечному для життя стані, що призвело до загибелі трьох людей.

До слова, під час повітряної тривоги вночі 1 червня 2023 року люди в Деснянському районі Києва пішли до укриття, розташованого в місцевій поліклініці, але не змогли до нього потрапити — воно виявилося замкненим. Унаслідок російського обстрілу біля укриття загинули троє людей.

Прокуратура порушила дві справи: за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України), та за фактом службової недбалості з боку посадових осіб медичного закладу, що призвело до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України). Також розслідування проводила Служба безпеки України.

У справі про зачинене укриття в поліклініці підозри також отримали перша заступниця Деснянської районної державної адміністрації, директор лікарні, заступник директора з технічних питань та охоронець медзакладу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: суд, війна з Росією, київ
В тему

Останні матеріали