16 Липня 2024
Новини

Ввезення в Україну обладнання для енергетики: Рада звільнила від мита

Ввезення в Україну обладнання для енергетики: Рада звільнила від мита

Народні депутати ухвалили законопроєкти, які передбачають звільнення від мита та ПДВ на ввезення в Україну обладнання для енергетики.

Про це повідомили народні депутати Ярослав Железняк та Данило Гетманцев.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкти №11258 та 11259 щодо скасування податкових та митних зборів для виробництва та/або ремонту машин механізованого розмінування.

Железняк зазначає, що там є правки про звільнення від мита та ПДВ на ввезення в Україну обладнання для енергетики. Йдеться про електрогенераторне обладнання, обладнання для вітро- та сонячної генерації та акумулятори (крім акумуляторів малої потужності).

«Коди підібрані в такий спосіб, аби не зашкодити (навпаки, допомогти) вітчизняним товаровиробникам», — писав Гетманцев.

Також у документах зазначається про обладнання для протимінної діяльності та обладнання для виготовлення засобів протидії технічним розвідкам. До другого читання в законопроєкти додали тактичні навушники, радіоелектронні засоби боротьби з БпЛА, зазначає Ірина Геращенко.

«Україна — найбільш замінована країна у світі, нам потрібно збільшувати виробництво саперної техніки та машин для розмінування. Закон звільняє від ПДВ та мита операції з ввезення товарів для виробництва та ремонту машин механізованого розмінування», — написала депутатка.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, електроенергія, закон
В тему