16 Липня 2024
Новини

На Кариби з підробленими документами виїхав Броварський суддя Сердинський

На Кариби з підробленими документами виїхав Броварський суддя Сердинський

Судді Броварського міськрайонного суду Київської області, якого звинувачують у підробці документів, за якими він під виглядом відрядження вирушив на круїзному лайнері до Карибських островів, вручили підозру.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Правоохоронці не вказують імені фігуранта, а втім, джерела hromadske вказують, що йдеться про суддю Володимира Сердинського.

Слідство встановило, що суддя причетний до шахрайства та підроблення документів, за допомогою чого влітку 2023 року він зміг незаконно виїхати за кордон під виглядом службового відрядження разом зі своєю співмешканкою.

Для цього Сердинський використав підроблений лист-запрошення для участі у конференції з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС. А проведення такого заходу в країні, куди вирушив суддя, не планувалося. Отримати фальшиве запрошення чоловіку допоміг його знайомий адвокат.

Правоохоронці оголосили про підозру судді та адвокату одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України:

  • чч. 2, 5 ст. 27, чч. 3, 4 ст. 358 — підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, за попередньою змовою групою осіб;
  • ч. 2 ст. 190 — шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб.

Нагадаємо, у вересні 2023 року суддю Сердинського викрили на корупції — слідство встановило, що він вимагав 4 тисячі доларів хабаря за «правильне розв'язання питання» під час судового засідання.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сбу, суд
В тему