11 Липня 2024
Новини

Помер хлопчик, який перебував в «Охматдиті» під час атаки рф

Помер хлопчик, який перебував в «Охматдиті» під час атаки рф

У лікарні помер хлопчик, який перебував в «Охматдиті» під час російської масованої атаки на Україну 8 липня.

Про це повідомив міністр охорони здоров?я Віктор Ляшко. 

«Маємо першу дитячу жертву серед пацієнтів, які перебували в НДСЛ “Охматдит” під час терористичної атаки», — доповів глава МОЗ. 

На момент ракетного удару маленький хлопчик перебував у критичному стані у відділенні реанімації «Охматдиту». Після цього його транспортували до однієї з лікарень Києва. 

«Висловлюємо свої щирі співчуття рідним малюка. Ніколи не пробачимо російським терористам, які вбивають наших дітей», — наголосив Ляшко.

Нагадаємо, зранку 8 липня війська рф здійснили масований ракетний обстріл України. Сили оборони збили 30 із 38 ракет окупантів. 

росіяни, зокрема, поцілили в дитячу лікарню «Охматдит». Очільник МОЗ Віктор Ляшко розповів, що російський удар припав на токсикологічний корпус, де діти отримували діаліз.

Унаслідок атаки по медустанові загинули дві людини, ще 50 поранені. Одразу ж після удару до лікарні прибували небайдужі, які допомагали розбирати завали, приносили воду та їжу. «Укрзалізниця» повідомила, що разом з київським залізничним вокзалом прихистить і відвезе куди потрібно всіх прибулих пацієнтів «Охматдиту».

Держава вже пообіцяла відбудувати лікарню — уряд спрямував 100 мільйонів гривень на першочергові відновлювальні роботи.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, діти
В тему