28 Жовтня 2017
Новини

Обережно: iPhone за вами стежить

Обережно: iPhone за вами стежить

Інженер компанії Google Фелікс Краузе виявив проблему з налаштуваннями приватності в iOS, шо дозволяє програмам на iPhone вести приховану зйомку, пише Експрес з посиалання на ain.ua.

Для цього додатку достатньо отримати від користувача дозвіл на доступ до камери. Це дає можливість робити фото і записувати відео з фронтальної та основної камер в будь-який час, коли він активний. Крім того, додаток може викладати цей контент практично в реальному часі, а також запускати функцію розпізнавання обличчя. Все це може відбуватися без будь-яких повідомлень з боку смартфона.

“Після того, як ви візьмете і опублікуєте одне зображення або відео через додаток у соціальній мережі, ви надаєте повний доступ до камери, і в будь-який час, коли додаток працює, він може використовувати камеру”, – пояснює інженер.

За його словами, скористатися цією вразливістю може будь-який розробник додатків. Є кілька способів вирішити проблему, але вони досить непрості. Наприклад, скористатися спеціальними чохлами, що блокують камери, або скасувати доступ до камери для всіх додатків.

Краузе повідомив Apple про проблему і надав рекомендації для її усунення, зокрема, він запропонував надавати програмам тимчасовий доступ до камери або ж повідомляти користувача про роботу камери.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему