28 Жовтня 2017
Новини

Не забудьте привітати найрідніших: бабусю та дідуся

Не забудьте привітати найрідніших: бабусю та дідуся

Є чимало різних свят, які відзначають люди в усьому світі. Є серйозні свята, є церковні і світські, є жартівливі, а є і такі, що властиві лише конкретній країні. Але мало хто згадує і взагалі знає, про таке рідкісне свято, як День бабусь та дідусів.

Іноді можна почути, що є таке свято, як Міжнародний День людей похилого віку. Воно було засновано ООН і відзначають його  1 жовтня.  Але хіба це одне і те ж саме?! Адже можна бути літньою людиною, проте так і не відчути щастя, коли тебе кличуть бабусею чи дідусем. Отже, сьогодні, 28 жовтня Україна і ще близько 30 країн світу святкуюсь День бабусі й дідуся.

У Польщі на це свято відведено два дні – 21 січня святкується День бабусь, а 22 січня – День дідусів. У ці дні за традицією онуки дарують бабусям і дідусям квіти та подарунки, а бабусі печуть для онуків солодкі пироги.

У Франції День бабусь – національне свято, відзначається воно у першу неділю березня. В цей день багато туристичних фірм влаштовують для бабусь з онуками безкоштовні туристичні поїздки країною, у ресторанах складається спеціальне святкове меню, а у всіх магазинах – і у великих, і в маленьких – створюються відділи для бабусь, де вони можуть купити товари зі знижкою.

У 2005 році до святкування приєдналася й Італія. Там День бабусь і дідусів відзначається у першу неділю жовтня. Цей день був обраний не випадково – у католицькому календарі він присвячений ангелам-охоронцям, адже часто в сучасних сім’ях цю роль виконують саме бабусі й дідусі.

Отже, не забудьте привітати найрідніших зі святом!

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему