28 Червня 2024
Новини

«Зливи» НАБУ: обшуки відбулися в ексзаступника Єрмака Тимошенка та Юрія Голика

«Зливи» НАБУ: обшуки відбулися в ексзаступника Єрмака Тимошенка та Юрія Голика

У ексзаступника голови Офісу президента й теперішнього радника міністра оборони Кирила Тимошенка відбулися обшуки у справі «злитих» документів НАБУ.

Сам Тимошенко сказав, що не має стосунку до справи, яку розслідують правоохоронці. Про це він написав у Telegram.

За його словами, він виконав усі вимоги правоохоронців. Особисто до нього претензій немає.

Також Національне антикорупційне бюро України провело обшуки в бізнесмена та колишнього радника Дніпропетровської ОДА Юрія Голика, який фігурує в антикорупційному розслідуванні щодо програми «Велике будівництво».

У межах якого провадження проводять обшуки, нині невідомо. Hromadske повідомляє, що о 22:19 у помешкання Голика виламали двері.

Юрій Голик неодноразово фігурував у розслідуваннях журналістів. З останнього - історія зі «зливами» з НАБУ, в якій соратник Голика пересилав йому внутрішню інформацію з бюро.

Нагадаємо, раніше журналісти-розслідувачі Bihus.Info заявили, що непублічну інформацію щодо роботи НАБУ — внутрішні документи бюро, ухвали, скриншоти листувань тощо — «зливали» фігуранти розслідувань самого НАБУ.

Докази цьому знайшли у вилучених слідством телефонах бізнесмена Юрія Голика — той називав себе «ідеологом “великого будівництва”».

Ще наприкінці травня стало відомо, що Управління внутрішнього контролю НАБУ розслідує можливий витік інформації за ст. 364 та ст. 387 Кримінального кодексу України й навіть провело обшуки вдома у детектива НАБУ. Як зазначається, провадження розпочали після службової записки викривача-співробітника НАБУ.

Після публікації журналістського розслідування депутати запросили голову НАБУ Семена Кривоноса на засідання антикорупційного комітету Верховної Ради. Але той в останній момент через соцмережі повідомив, що не прийде.

Кривонос заявив, що паралельно тривають і досудове, і службове розслідування, а обговорювати проміжні та фінальні результати розслідування без участі керівника САП Олександра Клименка «недопустимо».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: набу, обшуки
В тему